Според споразумението България трябва да отмени наложените мерки за забрана

...
Според споразумението България трябва да отмени наложените мерки за забрана
Коментари Харесай

Гечев видя успех в споразумението с ЕК за украинското зърно frognews.bg

Според съглашението България би трябвало да анулира наложените ограничения за възбрана на импорт на аграрни артикули от Украйна, предават от Българското национално радио.  До 5 юни на процедура се вкарва общоевропейска възбрана за импорт на 4 култури - пшеница, рапица, слънчоглед и царевица.           

                

Следващата седмица министърът ще предложим на кабинета да бъде анулирана националната възбрана за импорт от Украйна. Еврокомисията ще продължи да следи слънчогледовото олио. 

 

" Коридорите не престават да се реализират, като, надлежно, българската страна, както и другите страни ще позволяват всички товари, които са за реекспорт към трети страни, без значение дали са в Европейския съюз или към други страни. Искам да кажа, че България продължава да е извънредно дейна във връзка с коридорите - ние имаме оферти във връзка с усъвършенстването на тези коридори в Европейски Съюз. До 5 юни, когато ще е действието към този момент на новия правилник, ние работим интензивно по разнообразни оферти за рационализиране на надлежно на тези коридори, които да са по-изгодни и за самата Европа и най-много за самата Украйна ", уточни Явор Гечев. 

 

Европейската комисия ще ревизира данните за изсъхнало, мляко мед и други артикули, с цел да види има ли аномалии. След 5 юни може да бъдат включени и други артикули, стана ясно от думите на министъра.

 

Другата седмица се чака Европейска комисия да разгласи сумите за обезщетения на зърнопроизводителите. Най-засегнатите страни би трябвало да си поделят помощ в размер на 100 милиона евро.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР