Според спецсъда бившата кметица на Младост Десислава Иванчева утвърдила модел,

...
Според спецсъда бившата кметица на Младост Десислава Иванчева утвърдила модел,
Коментари Харесай

Спецсъдът: Иванчева утвърдила модел, при който съсредоточава в свое лице законодателни и изпълнителни правомощия

Според спецсъда някогашната кметица на Младост Десислава Иванчева утвърдила модел, при който съсредоточила в свое лице по едно и също време законодателни и изпълнителни пълномощия . Това са единствено дребна част от претекстовете на арбитър Иво Хинов, който на над 260 страници обосновава 20-годишната присъда на Иванчева.

Тя беше наказана поради това, че поискала рушвет от строителния бизнесмен Александър Ваклин, на 20 години затвор, 10 хиляди лв. санкция и отнемане от право да заема държавна служба.

Заместничката й Биляна Петрова беше приета за отговорна, че е улеснила Иванчева да взема подкупа и получи 15 години затвор и 15 000 лв. санкция.

Третият обвиняем по делото Петко Дюлгеров получи 12 години затвор и 12 000 лв. санкция за това, че уговорил срещата и взел участие в уговарянето на подкупа . Той беше лишен и от право 12 години да заема управителна служба.

Според Хинов Иванчева открива нов и друг, различен модел на практикуване на държавната власт - еднолично и независимо взимане на решение по тези въпроси, при игнориране на общата законова рамка .-->

Действията на Иванчева са в безспорно несъгласие с правовия ред в страната, те основават казус - еднолично дефинира спомагателни фискални вземания, под формата на насилствени финансови искания (наименовани дарения), които изисква от избрана категория лица (най-вече строителни предприемачи); заплащането им е превърнато в изискване за осъществяване на съответните отговорности по административното обслужване на районната администрация.

От друга страна обаче, презумпцията за непорочност на Иванчева е била нарушена в деня на ареста, за който съдът цитира трайна процедура на Европейски съд по правата на човека . Така пред медиите някогашната кметица към този момент е била показана като отговорна.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР