Според специалистите четките трябва да се сменят задължително след 3

...
Според специалистите четките трябва да се сменят задължително след 3
Коментари Харесай

За здрави зъби: Подменяйте редовно четката си

Според експертите четките би трябвало да се сменят наложително след 3 месеца приложимост, най-много 4 месеца

Всички знаем какъв брой е значимо смисъла на положителното миене на зъбите и постоянното им разчистване, с цел да поддържаме здравето на устната празнина. Въпреки това, даже когато съблюдаваме напътствията и инструкциите за вярното им измиване - което би трябвало да се прави най-малко три пъти дневно, не можем да забравим какъв брой е значима промяната на четката за зъби след несъмнено време.

Ето какво изяснява зъбният хирург, периодонтолог и имплантолог доктор Серджио Каетано, представен от.

Ако не сменяме четката за зъби след избран период от време, това свежда до нула всичките ни старания за вярно и цялостно разчистване на зъбите. Четките с износени косми губят своята успеваемост при елиминирането на замърсяването и бактериите от зъбите.

Според експертите четките би трябвало да се сменят наложително след 3 месеца приложимост, най-много 4 месеца. Дори може да ги сменяме и преди този период, в случай че установим, че към този момент са износени. Когато изхвърлим остаряла четка за зъби, дружно с нея се избавяме също и от милиони бактерии. Това е по този начин, тъй като изследванията демонстрират, че четката за зъби нормално задържа към 10 милиона бактерии, които участват както в устата, по този начин и в околната среда. Ето за какво, в случай че мислите за бактериалното струпване, което се получава за интервал от 3 до 4 месеца, сигурно няма да имате подозрения по отношение на нуждата от пазаруване на нова четка за зъби. Когато избирате, предпочитайте четки с мек косъм и дребни глави.

Повечето хора вземат решение да сменят четката си за зъби едвам след 12 - 18 месеца приложимост. Такъв извънредно дълъг интервал надалеч не е целесъобразен, само че постоянно се случва, тъй като не обръщаме нужното внимание на този толкоз значим подробност. Подобен табиет е нездравословен за здравето освен заради натрупването на бактерии, само че и тъй като четката губи успеваемост по време на миене.

Независимо, че зъболекарите и другите експерти в тази област на медицината предлагат промяна на четката за зъби приблизително на всеки три месеца, въпреки всичко това е единствено приблизителна стойност: някои типове може да се износят както за повече, по този начин и за по-малко време. Има доста огромна разлика в резултата от миене на зъбите с нова и остаряла четка заради обстоятелството, че новата четка отстранява по-лесно по-голямо количество боклуци. Извитите, деформирани и погрешно подравнени нишки затрудняват почистването към зъбите, изключително в най-трудно наличните ъгли. Поради тази причина, когато забележите някаква смяна в косъмчетата или тъмна пигментация (замърсяване), не се бавете да си купите нова четка. Не се тормозете за цената; в края на краищата, избягването на вероятно увреждане на оралното здраве сигурно си заслужава парите!

Предотвратяване на болести

Добре осъщественото миене има за цел да почисти устата, само че не може да отстрани бактериите. Те могат да се натрупат върху косъмчетата на четката заради влага. Например, гингивитът е тип заболяване, породено от плака, която възпалява венците. Тези бактерии могат посредством кръвния поток да обиден значими органи като сърцето и белите дробове. Редовната промяна на четката за зъби защищава по-добре устата и зъбите ви.

Освен че здравето е по-защитено с нова четка, належащо е да се обърне внимание на метода, по който тя се съхранява след приложимост. Четките би трябвало да се измият добре, с цел да се отстранят всевъзможни останки. Отцеждайте добре водата и оставяйте четката изправена. Вашата персонална четка за зъби не би трябвало да е в контакт с други четки, по тази причина използвайте стойка с разделители.

Внимание! Тази публикация дава единствено информация, а не рекомендации. Консултирайте се с медицински експерт!
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР