Според социологическите проучвания „публичният съюз“ между управляващата Партия на справедливостта

...
Според социологическите проучвания „публичният съюз“ между управляващата Партия на справедливостта
Коментари Харесай

Ердоган ще спечели изборите в Турция, сочат проучвания

Според социологическите изследвания „ общественият съюз “ сред ръководещата Партия на справедливостта и развиването на президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган и опозиционната Партия на националното придвижване ще получат болшинството в Народното събрание, а Ердоган ще бъде избран отново на поста, предава " Фокус ".
Същевременно съгласно изследванията фронтът, построен от опозиционната Републиканска национална партия и новосформираната „ Добра “ е „ разпръснат “ и неопитен и няма задоволително добър кандидат-президент.
Според изследването на консултационния център ГЕНАР ПСР ще получи към 49% от гласовете, а в съюз с ПНД ще получи 60%, до момента в който опозицията ще получи към 40%. Според изследването на проучвателен център „ Денге “ съюзът ПСР-ПНД ще получат 57% от гласовете на парламентарните избори, а Ердоган ще завоюва още на първи тур на президентските избори с 60% от гласовете.
„ Независимо кой ще бъде против него Ердоган ще бъде определен още първи тур. Публичният съюз е доста мощен, до момента в който опозицията е слаба и разпръсната. Едва ли толкоз разпилян, неопитен и импровизиран форт ще се стегне и ще даде на обществото нужното обръщение “, счита ръководителят на „ Денге “ Басри Йълдъз.
Парламентарните и президентските избори в Турция ще се проведат в един ден - на 24 юни 2018 година.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР