Според социологическите проучвания огромното мнозинство от гражданите на САЩ са

...
Според социологическите проучвания огромното мнозинство от гражданите на САЩ са
Коментари Харесай

Американците поискаха да отпишат Байдън

Според социологическите изследвания голямото болшинство от жителите на Съединени американски щати са за отдръпването на президента, като се разграничават единствено в методите - " по добър метод " или " по неприятен метод ", посредством импийчмънт. Републиканците наподобява приготвят " неприятен " сюжет, откакто разкриха нови детайлности за корупцията в фамилията на Джо Байдън. Но те няма да дефинират ориста му.

Тези дни рейтингите на настоящия президент в Съединени американски щати са спекулативни. Страната е разграничена на демократи и републиканци, съревнованието сред които към този момент има формата на яростна борба – „ или ние, или те “. В резултат забележителна част от политизираните гласоподаватели по дифолт са „ за своите “, каквито и да са те. Дори да са Джо Байдън. Или, противоположното, Доналд Тръмп.

Следователно електоралната известност или непопулярност на президента зависи значително от капризите и съмненията на така наречен самостоятелни гласоподаватели, които в най-хубавия случай са всеки пети, само че действително са по-малко. В същото време историята познава доста случаи, когато неизвестен президент печели избори, а известен губи (като да вземем за пример Джордж Буш).

Вземете примерно Байдън. Миналото лято рейтингът му сложи няколко следващи антирекорда. Но времето мина, ограниченията на държавното управление против проблемите в стопанската система дадоха резултат, инфлацията се забави, осведомителният дневен ред се промени - рейтингът на президента още веднъж набъбна. Това даде опция на екипа на Байдън да убеди скептиците в Демократическата партия и да номинира шефа за втори мандат.

Но през август 2023 година „ дядо Джо “ мина значима психическа бариера– половината от гласоподавателите на Демократическата партия са за отдръпване на политиката незабавно или след изборите, т.е. да не се пробва да бъде избран отново. А измежду „ самостоятелните “, и още повече републиканците, има безусловно болшинство от тези хора. Средно за страната 43% от гласоподавателите считат, че Байдън „ би трябвало да бъде импийчнат и отхвърлен от служба “. Други 24% го приканват самичък да " подаде оставка неотложно ".

И най-после, 15% споделят, че би трябвало да се разреши на президента да приключи първия мандат, само че без право да се кандидатира за втори. Сред демократите има повече такива хора, а последователите на импийчмънта са доста по-малко - едвам 26%. Очевидно вярата за „ споразумяване по кротичък път ” дава резултат – без явно нездравословния за партията скандал, с който се свързва импийчмънтът.

Както и да е, болшинството във всяка значима изборна група в Съединени американски щати, без значение от раса, район, пол, възраст, равнища на приходи и обучение, по един или различен метод желаят изгонването на президента от Белия дом. Вярно, единствено в случай че се потвърдят обвиняванията в корупция против него и фамилията му. И тук е преградата: всеки взема решение за себе си какво е доказано там и какво не.

Вече сме писали в детайли за този случай и че той се трансформира в цирк. Преди няколко години, с помощта на разкриването на преписка от преносимия компютър на Хънтър Байдън (сега наследник на президента, а тогава наследник на вицепрезидента), всеки можеше да изследва в детайли по какъв начин децата на високопоставени демократи търгуваха с въздействието на своите родители. В същото време бащата на Байдън се изложи повече от другите, тъй като покриваше сина си в Украйна и лобираше да уволни основния прокурор - кум на тогавашния президент Петро Порошенко.

Когато американските прокурори към този момент се бяха спрели на Доналд Тръмп, абсурдът с огромната проведена незаконна група най-сетне стигна до Конгреса. И от няколко месеца там се организират съвещания с обширен разпит на очевидци. По предписание те удостоверяват това, което всички към този момент знаят, само че някои нови детайлности постоянно се показват в пресата (на час по лъжичка), които като че ли илюстрират, че събитията се развиват и следствието продължава.

Например, в последните чувания по тематиката, американската нация научи посредством преразказа на своите конгресмени, че Байдън употребява псевдонимите Робърт Л. Питърс и Робин Уеър в имейл кореспонденцията. А също, че той е присъединил сина си в подготовката на договарянията с Порошенко, макар че преди този момент е твърдял, че има стена сред неговите „ дипломатически действия “ и проблематичния бизнес на Хънтър.

„ Фактите демонстрират, че достъпът е бил необятно отворен за въздействие върху търговията “, заключи идната сесия конгресменът Джеймс Комър, един от водещите проверяващи на “Байдънгейт ”.

И Кевин Маккарти, ръководителят на Камарата на представителите и трета в йерархията на Съединени американски щати, го формулира по подобен метод, че „ събраната информация “ разкрива „ просвета на корупция “ в семейство Байдън, тъй че процедурата по импийчмънт „ би бъде естествена стъпка. ”

Той сподели това преди повече от месец. Тогава фокусът не беше върху псевдонимите на Байдън, а върху броя на подставените му компании (20) и милионите долари (30), които са минали през тях, напускайки Украйна, Китай, Румъния и така нататък

В момента нещата тъпчат на място и остава мощно усещане, че в действителност републиканците не обясняват събитията по случая (вече ясни), а се пазарят с администрацията на Байдън. Протакат, режат парче по парче, „ вземат решение въпроси “.

Тоест интригата не е в това по какъв начин ще бъдат доказани обвиняванията, а в това кой и по кое време ще вземе решението “да зареже ” Байдън. Не тъй като е " забъркан в корупция ", а тъй като заплашва да се разпадне предизборно и по този начин да разобличи цялата партия.

Усещането е, че договарянията за оставката на президента към този момент са почнали, а парламентарното следствие е единствено декор за тях. А фактът, че американците внезапно „ прозряха “ и схванаха, че Байдън не е чист, наподобява като спомагателна психическа осведомителна офанзива: откажете се от „ остарелия Джо “.

Способността на " остарелия Джо " и екипа да отвърнат на удара (и може би даже ще отвърнат) не е въпрос на законността на дейностите му или равнището на известността му. Това е въпрос на неговите физически благоприятни условия: дали здравето ще разреши или не. Мандатът на Байдън като президент няма да се дефинира от мнението на американците, хватката на конгресмени или законите на Съединени американски щати. а от ресурсите на 80-годишен организъм.

Погледнато в профил, няма да е дълго.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР