Според социолога и бивши член на ЦИК Цветозар Томов със

...
Според социолога и бивши член на ЦИК Цветозар Томов със
Коментари Харесай

Махнатите палатки: Гасят огън с бензин. Властта прилича на комунистическа

Според социолога и някогашни член на ЦИК Цветозар Томов със събаряната на палатковите лагери на протестиращите против държавното управление, ръководещите се пробват се да гасят огън с бензин и няма да им се получи. Културният антрополог и академични учител проф. Ивайло Дичев пък счита, че " властта към този момент извънредно доста наподобява на комунистическата ".

" Сливане на едрия бизнес с цялата политическа власт и една правосъдна власт, прокуратура по-специално, която арестува преди да си е измислила защо тъкмо да упрекна хората, и медии, които манипулират и лъжат. Към това се прибавя и насилието. Крачка по крачка то става все по-видимо и по-брутално ", сподели Дичев пред БНР.

" Очевидно е, че акциите на гражданско непокорство са политически акции и имат политически претенции за оставка на държавното управление, както и на основния прокурор. Очевидно е, че това, което се случи тази нощ е политически отговор на тези акции ", сподели Томов пред БГНЕС.

Според социолога решението за унищожаване на палатките ще докара до усилване на протестните дейности в София и останалите градове от страната.

" Почти няма никакво значение дали ще се отрази посредством нескончаем интервал на усилване на протестните акции. Със сигурност обаче ще се отрази на политическите настроения в страната и то в посока, в която ръководещите не желаят ", добави Томов.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР