Според социалистите 1, 35 млрд. лева са дадени на 4-5

...
Според социалистите 1, 35 млрд. лева са дадени на 4-5
Коментари Харесай

БСП поиска официално от АПИ договора за строителство на АМ Хемус

Според социалистите 1, 35 милиарда лв. са дадени на 4-5 компании без никакъв конкурс и без социална поръчка

Българска социалистическа партия изиска публично от Агенция „ Пътна инфраструктура ” /АПИ/ контракта за строителство на автомагистрала " Хемус ", който организацията е сключила с държавната компания " Автомагистрали ".

Според социалистите 1, 35 млрд. лв. са дадени на 4-5 компании без никакъв конкурс и без социална поръчка. В отговор на обвиняванията вицепремиерът Томислав Дончев изясни, че в тази ситуация с възлагането на дострояването на автомагистрала " Хемус " няма нарушаване на закона. От АПИ пък прецизираха, че държавната компания " Автомагистрали " няма подписани контракти с подизпълнители за дострояване на трасето от " Хемус ".

Българска социалистическа партия внесе искане в АПИ за самостоятелна техническа експертиза на съществени пътища

„ Това е един образец по какъв начин една държавна компания - в тази ситуация „ Автомагистрали ”- имам обосновано подозрение за това, се употребява като черна кутия за разпределение на милиарди. Нещо, което в модерна България е невиждано ”, сподели депутатът от Българска социалистическа партия Елена Йончева.

„ Категорично, в случай че едни средства са по този начин да се каже са дадени през процедура по реда на Закона за публичните поръчки - това не е държавна помощ. Това е – пари, дадени на някой да свърши някаква работа. Тук няма държавна помощ. Разбира се, всеки е в правото си да написа и да сезира който си изиска ”, съобщи вицепремиерът Томислав Дончев./ Нова тв

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР