Според служителите на завода, инцидентът не е умишлен, а става

...
Според служителите на завода, инцидентът не е умишлен, а става
Коментари Харесай

Нова Беда Сполетя Жителите На Войводиново След Адския Пожар В Завода

Според чиновниците на завода, случаят не е тенденциозен, а става въпрос за трагичен случай. Работници се надяват банките да оказват помощ на притежателя.

" Работодателят не е просрочен и един ден заплащането, от 8 до 5 си работим, само че в този момент 300 души остават на улицата ", сподели един от оставащите без работа Вакрил Запрянов.

Безспорно е,че след тази покруса и липса на работни места, би трябвало да се пристъпи към процедура,засягащи трудови правни отношения на служащите. Важното за всички чиновници е,че има право да получат обезщетение, би трябвало и да подадат документи в бюрото по труда. Не е леко на работодателя, само че той би трябвало да вземе поради и проблематиката на тези хора, разяснява водачът на КТ " Подкрепа " в Пловдив Атанас Кръстев.

Окръжната прокуратура в Пловдив следи досъдебното произвеждане за пожара. До момента са осъществени огледи на изпепеленото дружество, разпити на очевидци и събиране на документи. Предстои осъществяване на спомагателни огледи и назначение на пожаротехническа и химическа експертизи.

Разследването по случая продължава.

Инспекцията по труда е известена от управлението на изгорялото дружество, че служащите са в престой, заяви шефът й Атанас Чернаев. Той обясни, че престоят и отпуските са двете благоприятни условия, които трудовото законодателство дава в случаите, когато работата е спряна по виновност на работодателя, както е в този случай.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР