Според службите у нас има опасност войната в Украйна да

...
Според службите у нас има опасност войната в Украйна да
Коментари Харесай

Службите разтревожени: Войната може да се разрасне

Според службите у нас има заплаха войната в Украйна да се разрасне. В отчетите им е записани, че една от задачите на Русия е да сътвори нова зона на спор на Балканите.

Черноморско-кавказкият район е посочен и като зона на първостепенно значение –  както за сигурността на България, по този начин и за НАТО.

Контраразузнаването не изключва опцията да бъдат употребявани оръжия за всеобщо поразяване. До този извод се стига след заканите на Москва против Европейски Съюз и НАТО за потребление на нуклеарно оръжие.

Според разбора на ДАНС военните дейности резервират капацитета си за ескалация и разпространяване отвън украинска територия. Точно заради тази не може да бъде изключен изцяло и вид за потребление на оръжия за всеобщо поразяване.

Службите приказват и за смяна на съществени енергийни и транспортни коридори. Това генерира забележителен бежански поток към Европа, който основава спомагателни провокации за приемащите страни.

Фактори за дестабилизация на района се явяват и „ замразените “ спорове (Нагорни Карабах, Абхазия и Южна Осетия, Приднестровието), в които Русия е основен фактор.

Службите ни регистрират, че предходната година в региона на Западните Балкани има повишаване на напрежението. Засилената конкуренция сред геостратегическите фактори подтиква великодържавнически и реваншистки упоритости. Етническите и религиозни специфики са инструмент за подкопаване на държавния суверенитет и териториална целокупност, сочи анализът.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР