Според скорошно проучване на SimpleGhar, най-популярният смартфон с камера е

...
Според скорошно проучване на SimpleGhar, най-популярният смартфон с камера е
Коментари Харесай

Проучване показва, че iPhone е най-популярният смартфон с камера

Според скорошно изследване на SimpleGhar, най-популярният смарт телефон с камера е iPhone на Apple. Всъщност изследването откри, че iPhone е най-популярнoто устройство с камера, само че по какъв начин по този начин? Много е просто: изследването включва смарт телефони и професионални фотоапарати.

Как е извършено изследването?

За да открие най-популярните устройства за снимка, SimpleGhar прегледа повече от 470 милиона фотоси, като с цел да получи достъп до цялото това количество фотоси, изследването разчита на Flickr. Какво съставлява Flickr?

В основата си Flickr е платформа, в която професионалните фотографи споделят с аудиторията си какво съоръжение употребяват. Те вършат това, като демонстрират страхотни фотоси, направени от тях. Най-важното е, че фотографите във Flickr са склонни да разкриват своите настройки, като споделят метаданните към своите фотофайлове.

Това улеснява определянето на устройството, което фотографът е употребявал за изработката на дадената фотография. SimpleGhar проучва цялата тази информация и получи точни сведения, които показват най-популярните устройства с камера според от 100-те най-населени страни в света.

iPhone 11, който е на 4 години е най-полулярният смарт телефон с камера

Както беше упоменато по-рано, изследването не се отнася единствено до смарт телефоните. То включва и професионални фотографски устройства, само че един от главните заключения на изследването е, че iPhone 11 е най-популярният смарт телефон с камера съгласно изображенията от Flickr.

iPhone 11 има 13 212 135 тага във Flickr. За съпоставяне, iPhone 14 Pro Max, настоящият финален модел iPhone има 1 894 379 тага. Това е голяма разлика. Важно е да отбележим, че iPhone 11 към този момент е модел на 4 години, тъй че е много забавно да се види по какъв начин той господства като най-популярното устройство в изследването.

iPhone 11 е екипиран с двойна камера с 12MP датчици. Основният е широкоъгълна камера с F/1,8 и OIS, а вторият е ултра-широкоъгълен датчик с f/2,4. Тези спецификации може да не наподобяват впечатляващи, само че са задоволителни, с цел да трансфорат смарт телефона в най-популярното устройство с камера.

Други известни модели

Според изследването, iPhone-ите преобладават във фотографията със смарт телефон във Flickr. Сред всички фотоси оценени от екипа, моделите на Apple се подреждат в класацията на първите 24 позиции по известност. Galaxy S21 Ultra на Samsung е на 25-та позиция, като това е първият път, в който устройство, което не е на Apple е в класацията.

След него се подрежда Гугъл Pixel 6 Pro, който заема 26-тото място в класацията. Интересно е, че в листата с 30-те най-популярни устройства няма и диря от Sony Xperia. В листата даже няма даже устройства на Honor, Oppo и Xiaomi.

Най-популярните смарт телефони с камера в другите страни

Проучването също по този начин прегледа по-задълбочено най-популярните смарт телефони с камера според от страните. Ето и главните акценти в тази категория:

iPhone 12 Pro Max е най-популярен в Съединените щати iPhone 11 е най-популярен в Китай iPhone 13 Pro Max е най-популярен в Индия iPhone 13 Pro е най-популярен в Япония

За изненада на всички обаче, у нас е най-популярен Pixel 6 Pro на Гугъл съгласно изследването. Дали в действителност е по този начин съгласно вас, може да споделите в мненията.

И тук още веднъж виждаме, че Apple господства като най-популярния смарт телефон с камера в някои от най-големите потребителски пазари в света. Освен това моделите от iPhone 7 до най-новия iPhone 14 Pro заемат първо място измежду устройствата в 62 от общо 87 страни. Отново iPhone 11 е най-популярният от всички.

От друга страна, смарт телефоните на други марки, като Samsung и Гугъл не демонстрират огромно разпространяване в класацията.

Положението при фотоапаратите

Според изследването Canon EOS 5D Mark IV е най-популярният фотоапарат. Той има 11 761 586 тага във Flickr. Sony заема 2-рото място със своя A7 III, който има 9 094 495 тага във Flickr. На 3-тата позиция е още веднъж модел на Canon – EOS 5D MARK III с 8 582 013 тага.

Друга огромна марка фотоапарати – Nikon, се класира на 4-то място със своя D750. Този фотоапарат има 7 948 418 тага във Flickr. Останалите места в класацията се заемат най-вече от Canon, до момента в който Nikon и Sony заемат по още едно място в листата на 10-те най-хубави.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР