Според скорошно медицинско проучване, ваксинацията срещу COVID-19 може да причини

...
Според скорошно медицинско проучване, ваксинацията срещу COVID-19 може да причини
Коментари Харесай

Ваксините срещу COVID-19 променят менструалния цикъл

Според скорошно здравно изследване, имунизацията против COVID-19 може да аргументи нарушавания на менструалния цикъл при имунизираните дами, това разкри доктор Сашо Райков, дълготраен експерт по репродуктивна медицина.

„ Ваксинацията против COVID-19 може да аргументи промени в менструалния цикъл при имунизираните дами. Тези промени в менструалния цикъл се следят след използването на разнообразни типове ваксини, което допуска, че тази реакция евентуално се дължи на имунен отговор “ – добави той.

Доктор Райков обаче счита, че тези наблюдения не би трябвало да служат като мотив против имунизацията, защото рискът от заразяване с COVID-19 за фертилитета при дамите е по-висок. Според изследването цикълът се възстановява при множеството дами с този вид реакция и няма доказателства за резултат на имунизацията върху фертилитета. Според други изследвания нежеланата бременност се среща с идентична периодичност при имунизирани и неимунизирани дами.

Освен това е известно, че инфекцията с COVID-19 се отразява отрицателно върху плодовитостта и всяка терапия, която понижава риска от него, е добре пристигнала. Въпреки че нарушаванията в цикъла след имунизация отзвучават непринудено при множеството дами, когато това не се случи или в случай че засегнатата жена има други вероятни аргументи за стерилитет, се предлага оценка в профилиран център за лекуване на неплодородие.

„ Без да изпадаме в суматоха, само че всяка особеност в менструалния цикъл на дамата не би трябвало да се приема безгрижно. В случай на нарушена функционалност на яйчниците, изключително при дами с предходни проблеми с фертилитета, замразяването на яйцеклетки може да бъде решение. Всъщност, измененията в менструалния цикъл след имунизация може да са просто симптом на нарушена функционалност на яйчниците, която би настъпила на по-късен стадий по импровизиран метод " – добавя доктор Райков.

Има оповестени управления на огромните репродуктивни асоциации, по какъв начин да действаме против инфертилитета във времената на COVID-19, използвани както за имунизирани, по този начин и за неимунизирани хора, като се предлага критериите и ограниченията, които би трябвало да се подхващат във връзка с запазването на фертилноста посредством разнообразни способи от медикаментозно лекуване до заледяване (витрификация) на яйцата.

„ Всъщност сходни промени в менструалния цикъл се следят след използването на ваксини против други болести, да вземем за пример против човешкия папиломен вирус, само че не се следи дълготраен неподходящ резултат. "Като умозаключение, може да се изтъкне, че „ всяко нарушаване на менструалния цикъл, което не се възвръща бързо, изисква профилирана здравна помощ. Независимо от това дали засегнатото лице е имунизирано или не ", кава доктор Сашо Райков в умозаключение.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР