Според седем европейски дипломати, посланиците на Европейския съюз (ЕС) са

...
Според седем европейски дипломати, посланиците на Европейския съюз (ЕС) са
Коментари Харесай

ЕС договори новите антируски санкции

Според седем европейски дипломати, посланиците на Европейския съюз (ЕС) са постигнали рамково съглашение за нови наказания против войната на Владимир Путин с Украйна , в това число ограничение на цената на продажбите на съветски нефт, заяви Politico.

Пакетът, който е 8-ят кръг против Москва, беше препоръчан от ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен предходната седмица , откакто съветският президент

Редица страни от Европейски Съюз показаха угриженост по отношение на новите ограничения , изключително по отношение на тавана на цената на петрола.

Детайлите към момента би трябвало да бъдат одобрени в писмена форма.
 Европейски Съюз даде първична зелена светлина на новите наказания против Русия
Европейски Съюз даде първична зелена светлина на новите наказания против Русия

Окончателното утвърждение на осмия санкционен пакет се чака идната седмица

Европейски Съюз работи, с цел да накара Путин да заплати за ескалацията на нашествието си, която включва провеждането на фиктивни референдуми за анексиране на четири района на Украйна.

Схемата на съглашението от вторник беше контрактувана в залата на среща на посланици, които се чака да одобрят окончателния вид на текста в сряда, споделиха дипломатите, говорейки при изискване за анонимност, защото полемиките бяха частни.

Проектомерките плануват правното съображение за тавана на цените, който беше авансово контрактуван от страните от Г-7. Все още няма решение по отношение на действителната цена или ценовия диапазон на бъдещата горна граница, макар че Съединени американски щати допускат, че това ще стане след седмици.
 Унгария сложи изискване, с цел да поддържа новия пакет наказания против Русия
Унгария сложи изискване, с цел да поддържа новия пакет наказания против Русия

Страната е срещу налагането на наказателни ограничения, засягащи енергетиката

Малта, Гърция и Кипър, чиито танкерни флотилии транспортират множеството съветски нефт, бяха обезпокоени от въздействието на горната граница върху цените на петрола върху техните морски промишлености. Това докара до някои отстъпки към тези страни, съгласно черновата на текста от понеделник и забелязана от POLITICO.

Например планът загатва система за мониторинг от страна на Комисията, която ще прави оценка практиките за заобикаляне, като да вземем за пример промяната на флага на плавателни съдове. Ако Комисията откри " забележителна загуба на бизнес " заради тези укриващи практики, тя ще " предложи ограничения за намаляване " на въздействието на тези техники за отбягване на мярката за таван на цените.

Пакетът също има за цел да удари съветската стоманодобивна промишленост и да лиши армията на Кремъл от основни технологии. Той включва повече ограничения против лица, подпомагащи военните старания на съветския президент Владимир Путин. Той също по този начин не разрешава на жители на Европейски Съюз да вземат участие в управителните препоръки на съветски държавни предприятия.

Историята на пакетите от наказания на Европейски Съюз е напрегната. Унгария, да вземем за пример, поведе опозицията на проектите за цялостна възбрана на вноса на съветски нефт, като задържа процеса със седмици, до момента в който не обезпечи изключения за личните си потребности от доставки.

Като се имат поради напрежението и компликациите в предишното, някои дипломати останаха внимателни даже откакто във вторник беше реализирано устно съглашение в залата. Един сподели, че остава " стеснен " късмет договорката към момента да се разпадне, до момента в който различен сподели, че предварителната договорка " би трябвало да бъде " финализирана в сряда сутринта.
 Европейски Съюз желае от нас незабавна позиция на нови антируски наказания
Европейски Съюз желае от нас незабавна позиция на нови антируски наказания

Очаква се в най-кратки периоди страната ни да показа мнение

Посланиците в Европейски Съюз желаеха да реализират съглашение по пакета от наказания най-късно до сряда. Те не желаеха вътрешните полемики по полемиката да засенчат срещите на европейските водачи, които се организират в Прага в четвъртък и петък.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР