Според SCMP в рамките на военноморско учение, наречено Joint Sword,

...
Според SCMP в рамките на военноморско учение, наречено Joint Sword,
Коментари Харесай

Полети на китайските военноморски сили в Тихия океан разтревожиха Япония и Тайван

Според SCMP в границите на военноморско обучение, наречено " Joint Sword ", на вторият действен самолетоносач на Китай, " Shandong ", са осъществени над 600 полета, което е връх за НОАК

Емил Василев преди 47 секунди 2 Сподели

Най-четени

АвтомобилиИван Давидов - 8:15 | 27.04.2023

8 компактни SUV-та, които по-добре да гледате единствено на картинка

IT НовиниДаниел Маринов - 20:23 | 27.04.2023

Пет скулптури, открити в Испания, прекатурнаха всичко, което знаем за антична цивилизация и метода на живот

IT НовиниДаниел Маринов - 19:40 | 26.04.2023

Аз съм лицето на хиляди интернет измами! Тарикати употребяват фотосите ми, с цел да залъгват дами за пари и още нещо..

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

Според вестник South China Morning Post (SCMP), на най-новият китайски самолетоносач – Shandong са осъществени към 600 излитания и кацания по време на учения през този месец. SCMP оповестява също, че това е част от очевидното увеличение на интензивността на самолетите и хеликоптерите в западната част на Тихия океан, което, както се притесняват японците, може да е част от по-големи учения с присъединяване на няколко служби.

Според японската Служба на обединените щабове регистрираният брой излитания и кацания на военноморски изтребители и хеликоптери от Shandong през 18-те дни, почнали на 7 април, е към 620, което е повече от 320-те пъти от Liaoning през 15-те дни на учението през декември. Според Службата на обединявания щаб, групата е почнала тренировки на 7 април с хеликоптери Z-18J и изтребители J-15 на палубата на самолетоносача във Филипинско море, източно от Тайван и южно от японските острови Яеяма и Мияко във веригата Рюкю.

Пенсионираният полковник от Народноосвободителната войска (НОАК) на име Юе Ганг допуска, че по-голямата периодичност на излитанията от Shandong може да са резултат от съсредоточаването върху тестването на летателните му благоприятни условия, което е главно обвързване на самолетоносача. Миналата седмица китайската национална телевизия CCTV заяви, че Lioning, който е встъпил в дейна работа седем години преди Shandong към този момент организира учения по противовъздушна защита и образование за битка с подводници, с цел да възпроизведе възможни военни сюжети.

Shandong, вторият боеспособен самолетоносач в страната, взе участие в ученията „ Joint Sword “ към Тайван от 8 до 10 април, отбелязвайки първия път, когато самолетоносач взе участие в обучение, ориентирано към островната страна.

Министерството на защитата на Тайван също по този начин оповестява, че за първи път е забелязало самолети J-15 да навлизат в самообявената му идентификационна зона за противовъздушна защита по време на учението „ Joint Sword “. Смята се, че това обучение е станало въпрос на разискване на срещата сред ръководителя на Камарата на представителите на Съединени американски щати Кевин Маккарти и тайванския президент Цай Инг-уен в Калифорния по-рано тази година.

Според Сонг Чжунпин, някогашен инструктор от НОАК, Shandong и първият китайски самолетоносач Liaoning биха били потребни в битката за Тайван, най-много с цел да попречат на американски или японски бойци да оказват помощ на тайванската войска. Според него корабите биха могли също по този начин да попречат на тайванските сили да изоставен острова и да транспортират оръжия и други неща.

„ Ефективният удар по източната част на Тайван изисква помощта на въздушната инфраструктура. “

обяснява той, съгласно SCMP

Ако не сте наясно, Пекин преглежда Тайван като провинция, която се е откъснала от Китай и би трябвало да бъде обединена с него, може би със мощ. Въпреки че Вашингтон се опълчва на опитите на Пекин да анексира острова със мощ (както и доста други държави), Вашингтон не признава острова като самостоятелна страна.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР