Според съпредседателят на Продължаваме промяната“ Кирил Петков промените вКонституциятадават надежда,

...
Според съпредседателят на Продължаваме промяната“ Кирил Петков промените вКонституциятадават надежда,
Коментари Харесай

Кирил Петков: Промените в Конституцията дават надежда, ще се стигне до една справедлива европейска държава

Според съпредседателят на „ Продължаваме промяната “ Кирил Петков измененията вКонституциятадават вяра, че със идващите стъпки, които няма да са лесни, щесе стигне до една обективна европейска страна.

Той посочи, че идващите стъпки са измененията в ръководството на регулаторите и попълването на новите позиции, които се отварят след признатите промени в главния закон.

Приетите промени в Конституцията са по-добри от тези, които бяха импортирани. Това мнение изрази пред публицисти в коридорите на Народното събрание правосъдният министър Атанас Славов.

Според него измененията са гаранция, че България ще остане деен член на Европейски Съюз и парламентарна република.

Припомняме, че депутатите взеха решение да лимитират пълномощията на основния прокурор и на президента, когато става въпрос за сформиране на служебни държавни управления. Сред одобрените промени в Конституцията се включва опцията за българи с двойно поданство да бъдат избирани за депутати, при изискване че са обитавали в страната през последните 18 месеца.

Одобрените промени съставляват забележителна промяна и ускоряват присъединяване на българите с двойно поданство в политическия развой.След предстоящото трето гласоподаване, промените ще бъдат дефинитивно въведени в главния закон на страната.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР