Според съобщенията САЩ настояват държавите от Г-7 да обмислят възможността

...
Според съобщенията САЩ настояват държавите от Г-7 да обмислят възможността
Коментари Харесай

САЩ иска да конфискува $300 милиона, свързани с централната банка на Русия

Според известията Съединени американски щати упорстват страните от Г-7 да обмислят опцията да поемат контрола върху съветски активи на стойност към $300 милиарда, които бяха замразени след нахлуването на страната в Украйна.

В отчетите на “ ” се показва , че Съединени американски щати, подкрепени от Обединеното кралство, Япония и Канада, се стремят да показват проект за ръководство на тези активи до февруари, което съответствува с навършването на две години от спора в Източна Европа. Въпреки това Германия, Франция, Италия и Европейски Съюз показаха известна несигурност и не се съгласиха изцяло с концепцията за изземване на суверенни съветски активи.

Въпреки че съответните детайлности към момента не са доказани, наподобява, че акцентът е върху замразяването на активи, принадлежащи на съветската централна банка, а не на такива, притежавани от членове на съветския хайлайф.

Съединени американски щати се застъпват за основаването на три работни групи, натоварени да проучват процеса на конфискуване на тези активи, евентуалните правни последствия и по какъв начин тези активи биха могли да оказват помощ на Украйна.

В отговор Русия осъди евентуалното изземване на активи, като се базира на нарушение на правилата на свободния пазар. Високопоставен съветски чиновник, поискал анонимност, показа гледната си точка с “ “, заявявайки :

Този ход на Съединени американски щати съответствува с полемиките на съветските водачи за бъдеща нова валута в границите на икономическата коалиция БРИКС.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР