Според съобщения в местни медии, Руската централна банка обмисля използването

...
Според съобщения в местни медии, Руската централна банка обмисля използването
Коментари Харесай

Русия обмисля да използва крипто за международни разплащания

Според известия в локални медии, Руската централна банка обмисля потреблението на криптовалути за интернационалните разплащания.

Този ход би представлявал значителен прогрес за Русия, която е обект на интернационалните наказания след нахлуването си в Украйна.

Новината за интереса на централната банка в тази област беше оповестена на 18 април. Също по този начин бе обявено, че ръководителят на банката е разискал тематиката на събитие с представители на партия.

Въпреки че централната банка нормално се опълчва на потреблението на криптовалути , съгласно информацията тя е по-отворена към концепцията за потреблението им за интернационалните разплащания.

Предложеният опит ще бъде част от по-широка рамка, защото Русия продължава да работи по регулациите за криптовалутната промишленост.


 


Неотдавнашните актуализации включват проекти за разрешаване на активността на крипто тържищата от второто тримесечие на 2023 година, с акцент върху постоянните монети.

Все по-масовото разбиране на криптовалутите в Русия бива следено от управляващите на страната, които рапортуват непосредствено на Путин за използването и растежа на промишлеността.

Един законопроект за блокчейн към този момент е признат на първия парламентарен стадий, а от миньорите се изисква да регистрират тъкмо приходите си или рискуват да бъдат наказани на затвор.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР