Според Салман Рушди изкуственият интелект (ИИ) може да създаде сценарии,

...
Според Салман Рушди изкуственият интелект (ИИ) може да създаде сценарии,
Коментари Харесай

Салман Рушди: Изкуственият интелект може да създаде трилъри и научнофантастични романи

Според С алман Рушди изкуственият разсъдък (ИИ) може да сътвори сюжети, трилъри и научнофантастични романи, заяви Агенция Франс Прес.

В изявление за френското литературно списание NRF (Nouvelle Revue francaise) той прави оценка жанровата литература като застрашена, защото при нея оригиналността и стилът не са водещи. По същия метод писателят счита, че холивудските филми, представящи нови версии на една и съща история, могат да станат място за работа на изкуствения разсъдък. 

Авторът на " Сатанински строфи " споделя, че той и писателите като него нямат интерес да си оказват помощ с ИИ, нито причина да се безпокоят. Рушди изясни, че откакто ChatGPT е трябвало да напише 200 думи в неговия жанр, той е открил липса на автентичност. " Той няма никакво възприятие за комизъм ". 

На 18 април " Галимар " ще издаде книга под заглавие Le Couteau ( " Ножът " ). През 2022 година Салман Рушди стана жертва на опит за ликвидиране по време на литературна конференция в Съединени американски щати. Извършителят беше американец от ливански генезис, симпатизант на шиитския ислям. Рушди беше ранен тежко  и загуби едното си око. Срещу Салман Рушди има издадена фетва от Иран през 1989 година Причината е романът " Сатанински строфи ".

Всеки миг е значим! Последвайте ни в  и , с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР