Според съдържанието на ЕЗА, причина за издирването на 58-годишния мъж

...
Според съдържанието на ЕЗА, причина за издирването на 58-годишния мъж
Коментари Харесай

Във Варна задържаха кипърец, издирван за измами за над 900 000 евро


Според наличието на ЕЗА, причина за издирването на 58-годишния мъж са осъществени 10 закононарушения: скрит план за осъществяване на закононарушение, взимане на пари с подправен предлог, кражба от представител, машинация при продажба, лъжлива договорка с недвижими парцели, подправяне, издаване на чекове без покритие, разполагане с подправен документ и узаконяване на доходи от противозаконна активност. Според наказателния кодекс на Кипър оптималното наказване за тези закононарушения е до 14г. " отнемане от независимост “. Част от действията са наказуеми и съгласно българското законодателство.  

Обявеният за търсене мъж е бил арестуван на 14 август 2018г. в I РПУ-Варна.  

Според обвиняването на кипърските управляващи през интервала 2008-2016г., в качеството си на притежател на компания за покупко-продажба на недвижими парцели " Georgios Manoli And Sons Real Estate ", придобил посредством машинация сумата от  914 280 евро. Извършеното е във щета на пет кипърски жители. Обвиненият заявявал на евентуалните купувачи, че имал преференциални парцели за обмен в България – Каварна и Шабла. След като получил сумата, търсеният заречен на купувачите, че на по-късен стадий ще им издаде документи за благосъстоятелност върху парцелите, които по този начин и не издал. В различен случай търсеният получил сума пари против обещанието, че ще спомага на жертвите при вложението им в парцели на територията на България. След време обаче станало ясно, че сумата не била вложена, a Георгиос дал заричане да върне предоставената му сума. Парите по този начин и не били върнати. На други жертви търсеният издал 15 чека за покриване на задълженията, само че чековете били от закрита банкова сметка. 

Днес съдът като съобрази всички показани доказателства и мнения реши, че настояването за краткотрайно задържане на Георгиос М. е съобразено с условията на Европейската спогодба за екстрадиция, както и че е налице годна заповед за арест. ВОС дефинира мярка за неотклонение " задържане под стража “, с цел да бъде обезпечено явяването на лицето на делото, на което ще се преглежда всъщност настояването на кипърските управляващи за екстрадицията му. 

Определението на съда може да се стачкува и апелира пред Апелативен съд Варна в тридневен период, считано от през днешния ден.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР