Според събраните данни лидерът на групата, който е задържан, е

...
Според събраните данни лидерът на групата, който е задържан, е
Коментари Харесай

От Сега: Арестуваха Един От Най-Крупните Бизнесмени В България За Колосална Схема!

Според събраните данни водачът на групата, който е арестуван, е провел незаконната активност и е обезпечил регистрацията на десетки търговски сдружения на подставени лица, като посредством обезпечаван от тях документален поток непозволено е приспадал данъчен заем.

Според откритото досега в началния стадий на следствието в границите на 4 месеца търговецът е осуетявал заплащането на Данък добавена стойност в размер на 900 хиляди лева

Има информация, доказателства и насоки на работа, като евентуално в границите на целия инкриминиран интервал размерът на данъчните отговорности ще е по-голям, изясни на конференция зам.-административният началник и представител на Специализираната прокуратура прокурор Даниела Начева, представена от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

Работата е осъществена в действен порядък поради компликацията при установяването на доказателства и представянето им пред съда с оглед взимането на мярка „ задържане под стража “. Затова бе прибавен нов метод – по-сериозна подготовка във етапа на предварителната инспекция, тъй че още в първите дни след претърсванията, на съда да бъдат показани годни доказателства, с цел да бъде поискана мярка „ задържане под стража “, добави прокурор Начева.

Мярката е наложена на ръководителя на групата – притежателя на предприятието, като е значимо да се посочи, че за управление на проведена незаконна група и разстройване на заплащането на данъчни отговорности в изключително огромни размери, законът планува с изключение на отнемане от независимост и конфискация на имущество.

Затова през днешния ден в Специализирания углавен съд е импортирано искане за налагане на запор върху движимо и недвижимо имущество на причинителя на данъчното закононарушение. По делото следва да бъдат упрекнати още двама, като на единия към този момент е предявено обвиняване за присъединяване в проведена незаконна група. Установено е, че единият от тях е осигурявал фактури, по които не са били налице действителни доставки и въз основа на тях сдружението – ползвател на преимуществото от данъчната машинация, е приспадало данъчен заем.

В последните 2,5 година производителят е осъществил търговски оборот за над 50 млн. лева, а е платил данъчни отговорности от 47 хиляди лева Неплатен налог за 900 хиляди лева е открит като неплатен за интервал от единствено четири месеца – от януари до април в това число тази година.

Предстои инспекцията на интервал от юни 2017 до април 2018, като до момента е открито, че ръководителят на групата и комплицираната скица на данъчна машинация употребяват разнообразни механизми за разстройване на данъчни отговорности. Борбата с тези закононарушения е значима с оглед обезпечаването на преимущество на избрани търговци в избран сегмент от пазара, както и поради вредите върху бюджета и генерирането по противозаконен метод на големи доходи за къси интервали.

В хода на интервенцията, извършена на територията на областите Русе, Пазарджик, София, Велико Търново и Търговище, са осъществени дейности по следствието на 21 недвижими парцела - 14 офиса на компании и счетоводни адвокатски фирми и 8 адреса на физически лица. Извършени са и 14 персонални обиска конфискувани са компютърни системи, счетоводни и други документи, които имат отношение към следствието.

От парцел в софийското село Бистрица са конфискувани схеми, онагледяващи незаконната активност, разпитани са голям брой очевидци, добави наблюдаващият прокурор Кирил Пейчинов.

Около една година задълбочени старания лиши предварителната работа по случая, осъществена от чиновниците на отделите „ Контрабанда “ и „ Разследване “ – ГДБОП. Възприехме нов метод при следствието на закононарушения против данъчната система и заложихме доста на предварителната подготовка, с цел да реализираме доста бързо покачване на обвинявания, разясни заместител шефът на ГДБОП старши комисар Стефан Джолев.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР