Според руското министерство на отбраната въоръжените сили на РФ, разположени

...
Според руското министерство на отбраната въоръжените сили на РФ, разположени
Коментари Харесай

Русия напуснала остров Змейни като стъпка на добра воля

Според съветското министерство на защитата въоръжените сили на РФ, ситуирани на остров Змейни в Черно море, изцяло са изоставили оборудването. Това съобщи генерал-лейтенант Игор Конашенков.

Според него съветските военни са напуснали острова " като стъпка на благосклонност ". Разположеният там гарнизон е изведен от територията на острова, а дилемите в оборудването са изпълнени.

Според Конашенков по този начин Русия показвала на света, че не пречи на Организация на обединените нации да сътвори филантропичен кулоар за експорт на селскостопанска продукция от Украйна.

Сега, както се показва в съветското министерство на защитата, „ думата “ е на Украйна, която към момента не е разчистила черноморското крайбрежие покрай крайбрежията си.

“Няма повече съветски войски на Змийския остров. Нашите въоръжени сили свършиха страхотна работа “, написа пък в Туитър Андрий Ермак, началник на кабинета на украинския президент Володимир Зеленски. Туитът му беше съпроводен от фотография на острова, от който се издига черен пушек.

Змийският остров е позор и оскърбление за съветското командване и Противовъздушна отбрана, написа в блога си военният анализатор Александър Коваленко, съгласно който съветското командване сподели, че освен не цени живота на своите военнослужещи, като ги изпраща на острова като цели, само че и не схваща изцяло за какво са на това оборудване. От друга страна, постоянно ще може да се каже, че те са преследвали тъкмо подобен проект и по-късно „ по лична воля “ да изтеглят остатъците си от единици от Змийския остров.

Припомняме, че Украйна разгласи загубата на надзор над остров Змейни в първия ден от началото на войната. Тогава от въоръжените сили на РФ споделиха, че 82 украински бойци на острова са били пленени. От тях взеха подписка за безучастие във военни дейности.

В същото време въоръжените сили на Украйна неведнъж се опитваха да си върнат острова под собствен надзор.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР