Според руския външен министър страната има президент готов на почти

...
Според руския външен министър страната има президент готов на почти
Коментари Харесай

Сергей Лавров: Западът поглежда към Молдова като за следваща Украйна

Според съветския външен министър страната има президент „ подготвен на съвсем всичко “, в това число да влезе в НАТО

Руският външен министърСергей Лавров още веднъж заплаши Кишинев, заявявайки, че " Западът към този момент е насочил погледа си към Република Молдова, с цел да играе ролята на идната Украйна ", а Мая Санду " е подготвена, на практика, на съвсем всичко, в това число и на съюз с Румъния ", съобщи " Румъния джърнъл ", цитирайки молдовската телевизия TVR.

" Сега Молдова се преглежда за тази роля. На първо място, тъй като те съумяха да слагат отпред на страната президент посредством много характерни способи, надалеч от това да бъде свободно либерален, президент, който желае да влезе в НАТО, има румънско поданство, подготвен е да се сплоти с Румъния и като цяло, подготвен е съвсем на всичко ", споделя Лавров в изявление за телевизия " Россия 24 " и РИА Новости, предава БГНЕС.

Той отговори на въпроса кои от страните към Русия могат да последват пътя на Украйна.

Мая Санду нееднократно се е изказвала в интерес на успеха на Украйна над Русия и е заявявала, че в противоположен случай " всички ще бъдат в заплаха ". Миналия месец президентът на Република Молдова съобщи, че " би трябвало да спрем Русия и да помогнем на Украйна да завоюва войната ".
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР