Според руския външен министър Сергей Лавров вече е невъзможно да

...
Според руския външен министър Сергей Лавров вече е невъзможно да
Коментари Харесай

Лавров: Русия не иска западни държави за посредници в преговорите с Украйна

Според съветския външен министър Сергей Лавров " към този момент е невероятно да се има вяра на западните сътрудници ".

Русия не би желала да види " дипломатическа совалка " с присъединяване на западни представители в договарянията с Украйна.

Това съобщи съветският външен министър Сергей Лавров в изявление за сръбски медии.

" Не бих желал да виждам никакви совалки от нашите западни сътрудници, тъй като те към този момент дадоха своя принос през февруари 2014 година в Украйна и през февруари 2015 година в Минск ", сподели той.

" Сега те ни споделят: " Дайте късмет на дипломацията ". Разбира се, желаеме да дадем късмет на дипломацията и по тази причина се съгласихме на договарянията, които в този момент се възобновяват в Истанбул. Но има доста образци, когато достиженията на дипломацията са били унищожени от нашите западни сътрудници. Сега не можем да им се доверим ", акцентира министърът.

Лавров напомни по какъв начин през февруари 2014 година Европейски Съюз е подсигурил съглашение сред украинския президент и опозицията, което съгласно европейците е било върхът на дипломацията.

" На сутринта опозицията оплю тази дипломация и Европейски Съюз трябваше да преглътне обстановката. След това дипломацията доближи нови висоти, както и през февруари 2015 година в Минск. Бяха подписани съглашения, които сложиха завършек на войната в Източна Украйна и отвориха пътя за възобновяване на териториалната целокупност на Украйна посредством даване на специфичен статут на Донбас ", съобщи външният министър. - А Европейски Съюз изцяло потвърди своята променчивост като организация, способна да ползва това, което договаря.

Възраждането на неонацизма е неприемливо

Лавров изрази вяра, че Европа ще осъзнае недопустимостта на възраждането на нацистката идеология и практики, както и на нацификацията на Украйна, която съставлява директна опасност за Русия.

Както означи външният министър, неонацизмът се е възродил в Европа доста преди актуалните събития в Украйна. По-специално, напомни той, всеки март в Латвия се организират маршове на батальоните на Вафен Секретен сътрудник и " държавното управление поддържа тези маршове, до момента в който в Украйна и Полша се унищожават монументи на тези, които са победили фашизма. "

" Наистина се надявам, че в този момент европейското схващане ще се раздвижи, тъй като в Украйна тези трендове на възобновление на нацистката идеология и процедура станаха изключително ясни ", уточни ръководителят на дипломатическото ведомство.

По неговите думи в Украйна тези прояви не се лимитират единствено с факелни шествия и маршове. " Там съзнателно бяха основани неонацистки бойни групи ", продължава Лавров. - За това има документални доказателства - както фотоси, по този начин и видеоматериали. Тези неонацистки бойци проникват в редиците на украинските въоръжени сили, с цел да заемат командни позиции. Това също е добре известно.

Външният министър изрази убеденост, че Европа и целият свят би трябвало да отчетат недопустимостта на нацификацията на Украйна, която заради директното си съседство съставлява " директна опасност за Русия ".

Източник ТАСС, " Гласове "
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР