Според руските медии от 17-ти юли на служителите на Министерството

...
Според руските медии от 17-ти юли на служителите на Министерството
Коментари Харесай

От 17-ти юли в Русия влиза в сила забраната за използването на iPhone от служителите на министерството на промишлеността и търговията

Според съветските медии от 17-ти юли на чиновниците на Министерството на индустрията и търговията и на подчинените му организации е неразрешено да употребяват iPhone и други мобилни устройства на Apple в служебната си активност. Според изданието РБК в близко бъдеще сходни забрани ще бъдат въведени и в други огромни ведомства, както и в държавните организации в районите на Русия.

В заповедта на организацията категорично се не разрешава потреблението на „ мобилни устройства (телефони, смартфони), създадени от Apple, в служебната дейност„.

Представител на Министерството на индустрията и търговията удостовери тази информация пред медиите.

„ Ръководейки се от рекомендациите на регулаторния орган, за да се подсигурява отбраната на информацията, бе взето решение да се спре потреблението на мобилни устройства (телефони, смартфони), създадени от Apple, в служебната активност на всички чиновници на министерството и подчинените му организации “, съобщи пред медиите представителят на министерството.

Той не загатна опцията за потребление на iPad, който също се създава от Apple.

Експерти по тематиката обясниха пред медиите, че от няколко месеца насам на държавните чиновници се постанова да употребяват елементарни мобилни телефони с бутони, смарт телефони под ръководството на операционната система Аврора, както и някои Android модели. Засега няма централизирана рекомендация за прекосяването към съответни модели мобилни устройства в държавните структури на Русия.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР