Според руски данни повече от 4,7 милиона украинци в момента

...
Според руски данни повече от 4,7 милиона украинци в момента
Коментари Харесай

Близо 5 милиона украинци са на територията на Русия

Според съветски данни повече от 4,7 милиона украинци сега се намират на територията на Руската Федерация. Колко от тях са се преместили непринудено или наложително в Руската федерация, не е известно. Това съобщи Алена Лунева, шеф по застъпничеството на Центъра за правата на индивида ZMINA, на брифинг в медийния център Украйна-Укринформ .

Както означи Лунева, " всеобщото депортиране “ е почнало през март 2022 година Това е относително ново събитие в продължаващия въоръжен спор. В същото време не е известно тъкмо какъв брой души са били наложително отведени в Русия от окупираните територии на Украйна.

" Все още не знаем какъв брой души са на територията на Руската федерация. Според съветски източници през днешния ден повече от 4,7 милиона украинци са на територията на Русия. Трудно е да се каже какъв брой непринудено са се озовали там. Канцеларията на Върховния комисар на Организация на обединените нации оповестява за 2,8 млн. Не знаем какъв брой от тях са останали на територията на Русия, какъв брой са отишли ​​по-нататък “, споделя представителят на центъра ZMINA.

Тя означи, че Руската федерация е оборудвала центрове за краткотрайно настаняване на украински жители, които към декември предходната година са 820 в цяла Русия и окупираните райони на Украйна.

" В тях обаче има 40 хиляди души. Това е доста огромна разлика сред 4,7 милиона души, които са там, и 40 хиляди, които се нуждаят от жилище на територията на Руската федерация. Затова даже не можем да си представим какъв брой хора са се оказали там “, посочи Лунева.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР