Според Ройтерс руски дипломат е предположил, че страната му може

...
Според Ройтерс руски дипломат е предположил, че страната му може
Коментари Харесай

Русия може да се откаже от сделката за зърно през Черно море

Според Ройтерс съветски посланик е предположил, че страната му може да се откаже от договорката, която разрешава експорт на зърно от Украйна през Черно море.

" Ако забележим, че нищо не се случва от съветската страна на договорката - експорт на съветско зърно и торове - тогава, извинете, ще би трябвало да погледнем на нея по различен метод ", съобщи пред Ройтерс Генадий Гатилов, дипломат на Русия в Организация на обединените нации в Женева.

Ройтерс заяви в четвъртък, че на въпроса дали Русия може да се откаже от подновяването на договорката, Гатилов е дал отговор: " Има такава опция... Не сме срещу доставките на зърно, само че тази договорка би трябвало да бъде равноправна, да бъде обективна и почтено изпълнявана от всички страни. "

През юли Организация на обединените нации и Турция посредничиха значима договорка сред Украйна и Русия, която даде обещание да отблокира пристанищата в Черно море, с цел да разреши безвредното прекосяване на зърнени и маслодайни култури.

По-рано този месец обаче Москва понижи приноса си към самодейността. В писмо, получено от CNN, Русия декларира, че понижава броя на инспектиращите екипи, които разполага в турско пристанище, където се ревизират кораби със зърно. В писмото се споделя също, че инспекторите ще завършват работния си ден по-рано, защото понастоящем не се планува време за обяд.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР