Според решението от 27 януари, учениците трябваше да се върнат

...
Според решението от 27 януари, учениците трябваше да се върнат
Коментари Харесай

Грипната ваканция във Варна и областта вероятно ще бъде удължена


Според решението от 27 януари, учениците трябваше да се върнат в класните стаи на 6 февруари, четвъртък. 

" Аз персонално ще предложа на съвещанието на следващия ден грипната почивка във Варна и региона да бъде удължена. Националната система следи на база извадка от джипитата, която обслужва 10% от популацията по възрастови групи общо. Заболеваемостта се е повишила, вместо да пада, и се отразява във всички възрастови групи. Затова точно моето предложение ще бъде да бъде удължена ваканцията, както и останалите набелязани ограничения от първото съвещание. До по кое време точно може да бъде удължена към този момент е различен въпрос и това ще стане ясно на следващия ден ", сподели за медията ни доктор Янка Драганова, шеф на дирекция " Надзор на заразните заболявания " към Регионалната здравна ревизия в града.

 

Според информация на РЗИ за предходната седмица, броят на записаните остри респираторни болести обявени от джипитата и които не са включени в сентинелното наблюдаване, е 642 случая против 482 от миналата седмица. Заболелите от грип за интервала са 45 случая против 11 от миналата седмица.

Припомняме, че на 27.01.2020г. се състоя заседание на Областната оперативна комисията за управление, съгласуваност и надзор в битката с грип и ОРЗ. След разискване и анализиране на епидемиологичната конюнктура на територията на област Варна се взе решение за оповестяване на грипна зараза от 28.01. – 05.02.2020г.

Бяха набелязани и следните ограничения за битка с грипа и острите респираторни болести във Варна:

 

Адекватно систематизиране и ориентиране на материалните и кадрови запаси и подготвеност на лечебните заведения за посрещане на по-голям брой болни от грип и ОРЗ. Да се реши нуждата от спомагателни кревати при увеличение приема на заболели с грип и ОРЗ и затруднения при тези болести.

Лечебните заведения да имат подготвеност да вкарат спомагателни ограничения за ограничение на разпространяването на инфекции. При опция, след внезапно увеличение броя на заболелите от ОРЗ и Грип да се дефинира кабинет/ти за обслужване единствено на пациенти с клинична картина на ОРЗ и Грип..

Лечебните заведения прецизно да ползват логаритмите за работа при случай подозрителен за Грип.

Остава в действие противоепидемичната мярка за преустановяване на плановия банкет и плановите интервенции в лечебните заведения на територията на Област Варнa до 05.02.2020г. в това число.

Удължава се възбраната за свижданията в лечебните заведения за болнична помощ на територията на Област Варна до 05.02.2020г. в това число.

Остава в действие противоепидемичната мярка за непровеждане на детските и женски съвещания, както и на профилактичните имунизации и реимунизации на територията на Област Варна до 05.02.2020г. в това число.

Стриктно да се организира утринен медицински филтър за недопускане на болни деца в детските заведения. Да се съблюдава непоколебим противоепидемичен режим. Да не се позволява събиране на групи и осъществяване на общи мероприятия в детските заведения.

Временно прекратяване на учебно-възпитателния развой за съответните просветителни институции на територията на област Варна считано от 28.01.2020г. до 05.02.2020г. в това число.

Да не се организират мероприятия с всеобщ темперамент на територията на Област Варна от 28.01.2020г. до 05.02.2020г.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР