Според разработчиците на 12 май Етериум се е сблъскал с

...
Според разработчиците на 12 май Етериум се е сблъскал с
Коментари Харесай

Етериум се възстанови след второ забавяне на финализирането на блокчейна

Според разработчиците на 12 май Етериум се е сблъскал с още едно закъснение при завършването на транзакциите.

Един от първите, споделили за случилата се обстановка беше Twitter консуматор, прочут като Terence.eth.

Последвалите мнения от Terence.eth допускат, че транзакциите към този момент са сполучливо финализирани и че други клиенти също работят по актуализации.

Въпреки това той предизвести, че Етериум не е изцяло освободен от казуса, като уточни, че към момента не е реализирано цялостно решение.

Този случай бележи второто закъснение на постигането на окончателност в границите на 24 часа. На 11 май Етериум претърпя 25-минутно закъснение при завършването на транзакциите по в началото неразбираеми аргументи.

Основната причина за казуса беше отчасти открита. Terence.eth изясни, че нодовете на Етериум, употребяващи клиента Prysm, са се сблъскали с проблематични атестации, което е предиздвикало клиента да употребява прекалено доста процесорна памет, което е довело до “ “.

Той също по този начин означи, че множеството клиенти, като се изключи клиента Lighthouse, са податливи на сходни проблеми.

Освен това Terence.eth загатна, че нодовете на Prysm са разкрили “ “, който се появява по време на обстановката със “спиралата на гибелта

Superphiz, който разяснява вчерашното закъснение, изрази очакване за трети случай. Той посъветва операторите на нодове да обновят хардуера си.

Важно е да се означи, че нито един от тези произшествия не е довел до цялостно спиране на работата на Етериум. Блокчейнът продължи да обработва отчасти транзакциите, които в последна сметка бяха финализирани сполучливо.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР