Според ръководителя на Сирийския център за наблюдение на човешките права,

...
Според ръководителя на Сирийския център за наблюдение на човешките права,
Коментари Харесай

Тигрите на Дамаск изгониха ИД от петролния Дейр аз Зур

Според ръководителя на Сирийския център за наблюдаване на човешките права, настъплението на войските е било сполучливо, с поддръжката от въздуха на съветската авиация. Унищожени са оръжейни складове и бази на "Ислямска страна “. Започва и прочистването на града от мини.

В продължение на три години едната половина на Дейр аз Зур бе под контрола на държавното управление, а другата - в ръцете на ИД. Сирийската войска стартира атака против позициите на джихадистите през септември, напомня Асошиейтед прес.

Агенцията отбелязва, че загубата на Дейр аз Зур е следващото огромно проваляне за ИД, оповестеният от която халифат изгуби множеството от градските си замъци и последователно се разпада.

"Въоръжените сили в съдействие със силите на съдружниците освободиха изцяло град Дейр аз Зур от хватката на терористичната организация ", споделил боен източник, представен от Ройтерс.

Междувременно Съединени американски щати и Русия внесоха в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации обособени проекторезолюции, с които се удължава срокът на пълномощията на Съвместния механизъм по следствието на химически офанзиви в Сирия.

От Москва слагат изискване специалистите да преразгледат изказванията си, че Дамаск е виновен за нападението в Хан Шейхун от 4 април тази година, при което бяха убити 83 души.

Американското предложение е мандатът да бъде възобновен за по-дълъг период – две години. Мандатът на инспекторите от Организация на обединените нации и Организацията за възбрана на химическите оръжия изтича на 16 ноември и продължаването му остава тематика на горещи разногласия сред Вашингтон и Москва.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР