Според ръководителя на отбора на Алпин Отмар Шафнауер слабата надеждност

...
Според ръководителя на отбора на Алпин Отмар Шафнауер слабата надеждност
Коментари Харесай

Алпин: Заслужаваше си да имаме слаба надеждност през 2022 година

Според ръководителя на тима на Алпин Отмар Шафнауер слабата надеждност на френския отбор през 2022 година си е коствала, поради записания прогрес в развиването на мотора на Рено. 

В хода на акцията единствено Фернандо Алонсо имаше 8 обособени проблем в своята задвижваща система в надпревари, спринтове или квалификации. Неговият съотборник Естебан Окон също имаше сходни усложнения, само че по-малко на брой по отношение на испанеца. 

„ Не би трябвало да забравяме, че още при започване на годината, още преди аз да дойда тук, бе взето решението да се заложи на по-доброто показване на задвижващата система, за сметка на надеждността. Това решение бе взето тъй като моторите бяха замразени, по тази причина изцяло умишлено взехме решение да натиснем за по-добре показване, а по-късно да оправим надеждността. ФИА разрешава това да се прави, тъй че ние взехме това умишлено и стратегическо решение “, изясни Шафнауер.

„ Сега към този момент се срещаме с тези проблеми, само че можем да ги оправим. Не сме създали нарочна по този начин, че да имаме слаба надеждност, само че в случай че бяхме заложили на по-добрата устойчивост нямаше да можем да подобрим представянето си до 2026 година, само че пък надеждността можем. Можем да работим върху това през зимата, тъй че за мен това беше вярно стратегическо решение. Все още имаме две надпревари, в които да се преборим за четвъртото място при конструкторите “, сподели още американецът.
 Макларън: Битката с Алпин за 4-то място е необятно отворена Макларън: Битката с Алпин за 4-то място е необятно отворена
Преди финалните два старта в Бразилия и Абу Даби Алпин води със седем точки на Макларън в разногласието за четвъртата позиция в конструкторския първенец. В последните няколко кръга салдото на силите сред двата отбора се трансформира сензитивно, като Макларън направи два следващи огромни удара в Италия и Сингапур, преди Алпин да отговори в Япония и Съединени американски щати. В Мексико френския отбор още веднъж загуби точки, откакто Алонсо отпадна от деветото място единствено 6 тура преди финала, което пък разреши на Ландо Норис да приключи девети, а не десети на „ Ерманос Родригес “.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР