Според ръководителя на отбора на Алфа Таури Франц Тост германският

...
Според ръководителя на отбора на Алфа Таури Франц Тост германският
Коментари Харесай

Германският моторспорт има нужда Мик Шумахер да бъде във Формула 1

Според ръководителя на тима на Алфа Таури Франц Тост немският моторспорт има потребност от това Мик Шумахер да бъде на стартовата решетка във Формула 1, с цел да остане мощен. През 2023 година германецът ще бъде авариен водач на Мерцедес, откакто прекара последните два сезона като титуляр в Хаас, само че загуби мястото си в американския отбор за сметка на своя съотечественик Нико Хюлкенберг.
 Шефът на Алфа Таури е имал интерес към привличането на Шумахер Шефът на Алфа Таури е имал интерес към привличането на Шумахер
С идването Хюлкенберг Германия ще резервира своето наличие във Формула 1, само че със единствено един играч, откакто четирикратният международен първенец Себастиан Фетел реши да приключи своята кариера в края на 2022 година. Фактът, че през този сезон ще има единствено един немец на стартовата решетка е доста стеснителен, изключително на фона на обстоятелството, че preз 2010 във Формула 1 имаше седмина представители на страната.
 Андрети: Шумахер ще се върне във Формула 1 Андрети: Шумахер ще се върне във Формула 1
През последните години ползата към Формула 1 в Германия понижа в такава степен, че конкуренцията за Гран При на Германия изпадна от календара на шампионата след 2019 година. В бъдеще тя може и да се завърне, защото точно това е едно от желанията на Ауди, които ще влязат в спорта през 2026 година, когато във Формула 1 действително ще има два немски производителя.

Според Тост обаче даже и наличието на тези два автомобилни колоса (Мерцедес и Ауди) няма да има същия резултат измежду немската аудитория като наличието и възможни триумфи от страна на Мик Шумахер.
 Ауди желае немски водач и домакински старт Ауди желае немски водач и домакински старт
„ Германия е развалена! Това се вижда и във футбола. Според мен неналичието на интерес към последното Световно състезание също бе измежду факторите зад незадоволителното показване в Катар. Ако те бяха стигнали до финала, то половин Германия щеше да наблюдава мачовете от Мондиала. Едно е несъмнено, хората имат потребност от герои, които са направени от плът, а не от метал.

„ Кариерата на Мик ще дефинира интереса към Формула 1 в Германия. Нико Хюлкенберг няма по какъв начин да има същия резултат. Германските почитатели желаеха да видят по какъв начин Михаел Шумахер печели след завръщането си, а не да гледат по какъв начин мотора и колата на Мерцедес вършат това. Само героите провокират интереса.

„ Другият образец, който мога да дам е Борис Бекер. Преди него всеобщ интерес към тениса в Германия нямаше. Това се промени ненадейно около триумфите на Бекер и Щефи Граф. Изведнъж всички деца желаеха да играят тенис. Той (Мик Шумахер) можеше да се трансформира в нов воин, само че за жалост за момента той е отвън Формула 1. Жалко! “, изясни Тост пред Auto Bild.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР