Според радетелите за опазване на околната среда най-чистият град на

...
Според радетелите за опазване на околната среда най-чистият град на
Коментари Харесай

10-те най-екологично чисти дестинации в света

Според радетелите за запазване на околната среда най-чистият град на Земята е Кучинг в Малайзия. И това въобще не е чудно. Хората там водят живот, далечен от цивилизацията и екологичните ѝ клопки, написа Health.bg. Вероятността обаче да попаднем в Кучинг е минимална, даже равна на нула…

Експерти-еколози от целия свят, с общи старания, сформираха лист с най-чистите туристически дестинации, като ги подредиха по отношение на техния рейтинг във връзка с замърсеността. Ето 10-те най-екологично чисти дестинации в света.

10. Франция
В тази страна има всичко – и огромни градове, и недокоснати кътчета. Ориентирайте се към тях и ще си обясните за какво Франция е влезнала в десетката на най-чистите страни.


9. Колумбия
Южноамериканската страна притегля посетители с голямо многообразие от разновидности за отдих измежду природата. Можете да се заемете с дайвинг измежду колумбийските коралови рифове (които са на трето място в света по своите размери), да видите снежни върхове, извисяващи се на 5000 метра измежду вулкани, да се отпуснете в термалните води на естествени източници.


8. Латвия
В тази страна можете да изберете една от множеството открити ферми – животновъдни, за развъждане на гъби, рибовъдни или за цветя. Ще останете запленени от чистотата. На туристите се предлага рядката опция да отседнат в някоя от извънредно забавните фермерски къщи, да яздят, да се разхождат пешком или да плуват с кану из многочислени кристални латвийски езера.

7. Нова Зеландия
Екзотично и извънредно чисто. В Нова Зеландия можете да извършите странствуване с каяк през националния парк Абел Тасман, да се насладите на заливи, плажове и скални носове. Палаткови лагери има по продължение на целия маршрут, по тази причина можете да нощувате, където ви е прелестно.

6. Австрия
Ако желаете да научите нещо по време на отпуската си, посетете Kalchkendlalm, най-необикновеното учебно заведение в Австрия. То е ситуирано високо в планината, сред покритите със сняг върхове. Тук можете да посетите курса „ Хляб с масло “, да изпечете самун, да издоите крава или да избиете масло.

5. Коста Рика
Разположена в Централна Америка, Коста Рика се счита за територия резерват, съхранила 27% от своите земи с помощта на целенасоченото им запазване, запазване на природата и основаването на национални паркове.


4. Финландия
Това е едно от последните места в Европа, което може да се похвали с недокосната природа – прелестни гори и стотици девствени езера. Гостите на Финландия могат да видят слънце в среднощ, изумителни пейзажи, мечки и рисове.

3. Швеция
Съседката на Норвегия предлага гледката на Северното зарево, бели пясъчни плажове, планини, ливади и ослепителен масив от 24 000 острова. Швеция стана втората страна в света, която вкара екотуризмът.

2. Норвегия
Любимка на еколозите, страната е потресаващо красива – фиорди, стръмни скали, водопади, ландшафт, който мъчно ще видите на друго място.

1. Швейцария
Който е бил в Швейцария, е наясно за какво точно тази страна оглавява десетката на най-екологично чистите страни. Езера и планини, алпийска хубост и най-много – невероятна непорочност. Това е Швейцария.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР