Според публикуваната днес нова информация Apple е въвела ограничение на

...
Според публикуваната днес нова информация Apple е въвела ограничение на
Коментари Харесай

iOS 18: Сбогом, 120Hz? Apple ограничава честотата на опресняване на екрана до само 80Hz

Според оповестената през днешния ден нова информация Apple е въвела ограничаване на честотата на освежаване за екраните на iPhone до 80Hz в, макар че Pro моделите на iPhone поддържат 120Hz с помощта на технологията ProMotion. Популярния блогър с псевдоним Ice Universe видя тази смяна и даде видеоклип, който демонстрира, че даже при бързо приплъзване дисплеят доста рядко доближава 120Hz и през множеството време работи при периодичност на освежаване тъкмо 80Hz.

Apple евентуално е въвела това ограничаване, с цел да пести живота на батерията, само че не е уведомила потребителите за тази смяна. Видеото с измерването на честотата на освежаване демонстрира, че iPhone 16 с iOS 18 доста рядко единствено едвам надвишава 80 Hz. Въпреки че концепцията за икономисване на живота на батерията може да наподобява разумна, потребителите може да предпочетат по-плавен екран, в сравнение с усъвършенстван живот на батерията, изключително в случай че не включват ръчно режима за икономисване. Но никой не ги е питал.

Това не е първата смяна в iOS 18, ориентирана към удължение времето на самостоятелна работа. Сата ясно още, че резултатите в Geekbench 6 с тази операционна система са по-ниски заради лаг, който пречи на процесорните ядра бързо да доближат оптималните си честоти. Но ограничението честотата на опресняването на екрана надали ли ще се хареса на потребителите.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР