Според публикация в troyanpress.com, кумецът на избягалия в Сърбия бивш

...
Според публикация в troyanpress.com, кумецът на избягалия в Сърбия бивш
Коментари Харесай

Ексклузивно в БЛИЦ! Скандалният ловешки бизнесмен Георги Георгиев и Гриша Ганчев купуват съдебни решения на килограм?

Според обява в troyanpress.com, кумецът на избягалия в Сърбия някогашен банкер Цветан Василев – Георги Георгиев, дружно с предприемача Гриша Ганчев, са забъркани в скица за пазаруване на правосъдни решения от Ловешкия областен съд. Георгиев даже е отпразнувал авансово в столичен хотел правосъдно решение на арбитър Давидов от окръжния съд, който щял да се произнесе в негова изгода тази седмица.

В основата на конспирацията е била председателката на Ловешкия областен съд, дала експлицитни инструкции по какъв начин да бъде написано правосъдното решение, като потърсена за коментар, същата е отказала да приказва по случая.

БЛИЦ напомня, че Георги Георгиев, като се изключи че е родственик на Цветан Василев, е и един от най-големите кредитополучатели от банкрутиралата КТБ, като общият размер на получените банкови заеми от свързани с него компании, надвишава 67 млн. лева Георгиев е прочут като фен на първокласния живот, гарниран с яхти, ловни излети и пътувания по екзотични дестинации, като големия размер на непогасените от него заеми, очевидно не е никаква спънки и все още същият да парадира с благосъстоянието си, насъбрано на гърба на излъганите инвеститори в КТБ.

Гриша Ганчев пък е основен участник в схемата на Василев за присвояване на активите на банкрутиралата банка. След като 150 бензиностанции на „ Петрол “ бяха трансферирани от него на пенсионера Чавдар Йорданов – татко на служителката му Росица Йорданова (и то без в масата на несъстоятелността на КТБ да влезе и един лев, макар задълженията на „ Петрол “ от 400 млн. лв. към банката), последваха далаверите с недвижимите парцели на „ Сана Спейс Хотел Хисаря “ и „ Хелт енд Уелнес “.

Наскоро името му беше забъркано и в абсурда с 4-те следващи фиктивни цесии за 47 млн. евро към офшорни сдружения под контрола на хора на Гриша Ганчев, с които цесии Василев и Ганчев се пробваха да банкрутират и Сръбската фабрика за стъкло в Парачин, с цел да „ приберат “ активите й.

И до момента в който сръбският съд не разреши разграбването, а прокуратурата в западната ни съседка влезе в дирите на схемата, явно Ловешкият областен съд гледа благосклонно на далаверите на Георгиев и Ганчев.

Според troyanpress.com обаче, по тази поредна скица с присъединяване на двамата, би трябвало да има инспекция от Висшия правосъден съвет и способените органи, които да се срещнат, както с материалите по съответното дело и работата на магистратите, по този начин и със записите на визитите на арбитър Давидов при председателката на съда.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР