Според публичната информация, с която разполагам, БСП са били против

...
Според публичната информация, с която разполагам, БСП са били против
Коментари Харесай

Тагарев: БСП е била против номинацията ми за министър

" Според обществената информация, с която разполагам, Българска социалистическа партия са били срещу да стана министър на защитата.

" На 28 февруари министър-председателят Кирил Петков разгласи моето име като единствена номинация, а не като алтернатива. След това избрани среди се активизираха, с цел да блокират моята номинация ".

Това съобщи пред Нова тв Тодор Тагарев. Той бе номиниран публично от премиера Кирил Петков като правоприемник на Стефан Янев, само че в последния миг бе сменен от сегашния боен министър Драгомир Заков.

Тогава, както и до през днешния ден, министър председателят не е обяснил какво наложи смяната в последния миг, само че както Клуб Z писа - тя е била поискана от левицата с ултиматум за стабилността на държавното управление. На процедура Тагарев е единственият атрикулирал това в общественото пространство.

" Имаме страна агресор, в лицето на Русия и страна жертва. В тази черно-бяла обстановка ние къде се намираме? Ние сме НАТО, само че споделяме, че няма да помогнем на жертвата. Това значи, че оказваме помощ на агресора ", уточни още той.

Според него спорът сред Русия и Украйна е черно-бял, сходно на спора сред Ирак и Кувейт при започване на 90-е години на XX в.

" Имаме агресор, който даже не си направи труда да измисли някакъв допустим предтекст и страна жертва ", добави Тагарев.

Според него " Русия като по-голяма страна реши да постави ръка на Украйна ".

Тагарев посочи, че от страните в НАТО и Европейски Съюз единствено 3-4 не оказват помощ на Украйна.

" Те станаха ли цели? Същото важи и за нас. Да престанем тези илюзиии, че имаме специфични връзки с Русия. Тя публично ни разгласи за зложелател ", сподели Тагарев.

Според него единственото, което можем да създадем, е да поддържаме най-тясно взаимоотношение с Европейски Съюз и НАТО и да не се поддаваме на съветския напън.

Тагарев посочи, че поради храбрите и героичен дейности на украинските войска и народ, няма директна заплаха за сигурността на България.

Той посочи, че България е единствената страна, в която към момента се води спор би трябвало ли да окажем военна помощ на Украйна.

" Този спор стартира от висши места у нас и с него поддръжниците на съветската експанзия изнесоха своята защита на доста предни позиции ", разяснява Тагарев.

И добави:

" Не виждам основна разлика сред тезата на Стефан Янев и тази на президента Румен Радев, че България не би трябвало да се намесва в спора сред Русия и Украйна. Те използваха даже една и съща фраза, с цел да обяснят, че България не би трябвало да дава военна помощ на Украйна. Не бих желал да злоупотребявам с това до каква степен думите им се дължат на директно въздействие ".

Тагарев напомни, че даже неутрални страни оказват военна помощ за Украйна. Той посочи, че на Украйна са нужни зенитно-ракетни комплекси от вида C-300, с каквито ние разполагаме.

Тагарев добави, че в западни медии е било обявено, че такива зенитни комплкси ще бъдта поискани от България и Словакия. Според него не е станало ясно за какво от България не са били поискани - дали тъй като словашките са били задоволителни или тъй като " на нашите съдружници е била ясна нашата позиция ".

" Когато на най-високо равнище българските държавни ръководители са споделили, че няма да дадем, за какво да го желаят обществено? Тези зенитни комплекси са несъвместими с НАТО. Словакия се освободи от тази 30 годишна руска техника и получи нови. Ние продължаваме да служим за музей на руска техника ", сподели Тагарев.

Според него ротата " Страйкър ", която Съединени американски щати ще изпрати в България знак за Русия.

" България може да ви наподобява като Троянски кон, само че Съединени американски щати е тук ", разясни Тагарев.

Според него в Украйна съветските войски " ядат пердах и то доста крепко ".

" Не единствено ние би трябвало да сме признателни на дейностите на Украйна, само че и страни, които биха били по-приоритетни жертви - Молдова, Грузия, Армения. Русия е на процедура изтощена, търси доброволци. Изпраща украинци против украинци да се бият ", изясни Тагарев.

Според него една от задачите на Путин е да обезпечи сухопътна връзка на съветската федрация с Крим.

" На път е да я реализира, само Мариупол се държи. Но той е срутен. Ако Мариупол падне Путин ще реализира една по-малка цел. Възможно е да спре и да го показа като победа ", разяснява Тагарев.

Той добави, че Путин е до стената и не се знае какво може да направи. Според него той може да бъде спрян единствено с целия комплекст от ограничения. Тагарев посочи, че пазаруването на съветски петрол и газ финансира експанзията на Кремъл.

" Това не наподобява на блицкриг, има война на безсилие, Русия има преимущества. За Украйна шансът е да й оказваме помощ, с цел да може да се отбрани ", сподели Тагарев.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР