Според проучванията едновременната употреба на срещу грип и коронавирус е

...
Според проучванията едновременната употреба на срещу грип и коронавирус е
Коментари Харесай

СЗО одобрява едновременната употреба на ваксини срещу COVID-19 и грип

Според изследванията едновременната приложимост на против грип и ковид е безвредна. Това съобщи през днешния ден в Женева Силви Бриан, шеф на Глобалната работа за подготвеност при сериозни инфекции към Световната здравна организация (СЗО), съобщи БГНЕС.

" Има няколко изследвания, които демонстрират, че е безвредно двете ваксини да се слагат по едно и също време ", изясни тя. „ Въпреки това би трябвало наложително да се консултирате с вашия доктор по отношение на показанията за потребление на двете ваксини. "
 СЗО още веднъж пробва да открие произхода на SARS-COV-2 СЗО още веднъж пробва да открие произхода на SARS-COV-2
Световната здравна организация (СЗО) разгласи, че новосформиран екип евентуално е последният късмет да бъде открит произходът на COVID-19, пре...

Запитана по какъв начин болният може да разграничи признаците на грип от тези на COVID-19, шефът напомни, че общите признаци на грипа са висока температура, главоболие и болки в мускулите, както и хрема и кашлица. " При COVID-19 се следят всъщност същите признаци, само че се прибавят липса на аромат и усет. Много хора, изключително млади, изпитват спомагателни характерни признаци при COVID-19 ", сподели Бриан. „ Понякога обаче признаците на двете заболявания са малко - това зависи от равнището на имунитета ", изясни тя.

Както акцентира Бриан, значимо е да се знае, че " превантивните ограничения работят и при двете болести ". Експертът напомни, че е належащо да се мият ръцете, да се проветряват пространствата, да се носи маска и да се съблюдава физическа отдалеченост. И грипът, и COVID-19 " са предотвратими, в случай че се съблюдават тези ограничения ", сподели тя.

Според шефа на отдела възрастните хора и хората с респираторни, онкологични и сърдечносъдови болести са най-застрашени от заразяване с грип. " Тази рискова група е същата като при COVID-19. В случай на грип обаче бременните дами и дребните деца са изложени на нараснал риск от тежко заболяване ", сподели Бриан.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР