Според проучване, проведено в 14 страни в света, увеличените разходи

...
Според проучване, проведено в 14 страни в света, увеличените разходи
Коментари Харесай

22% от българите ще харчат по-малко за подаръци за празниците

Според изследване, извършено в 14 страни в света, увеличените разноски за живот доста биха свили бюджета за извършване на покупки този празничен сезон, като 81 % от потребителите се чака да усъвършенстват разноските си.

Това демонстрират данни на проучването " Изгубени в преводите 2023: Как потребителите трансформират навиците си при извършване на покупки ", осъществено от " Сапио Рисърч " (Sapio Research) по поръчка на платформата за заплащания " Пейсейф " (Paysafe) през октомври, оповестиха от платформата.

Проучването е извършено измежду 14 500 консуматори в Обединеното кралство, Съединени американски щати, Канада, Германия, Австрия, България, Италия, Перу, Чили, Бразилия, Мексико, Колумбия, Аржентина и Еквадор, като изследва смяната на потребителското държание и отношение към заплащанията.

Според изследването 22 % от българските консуматори възнамеряват да харчат по-малко за дарове за празниците, 19 % по-малко за храна и питиета (в Италия този % е 14), а 17 % ще харчат по-малко за занимания (в Австрия процентът е 13). 

21 % от интервюираните показват, че възнамеряват да се възползват от сезонните предложения и понижения, с цел да усъвършенстват портфейла си, а 20 % споделят, че с помощта на по-големите спестявания, които са съумели да създадат през годината, влизат готови в празничния сезон и по-високите цени на продуктите и услугите не ги тормозят. 

 istock istock
Проучването регистрира продължаваща смяна в навиците на потребителите при извършване на покупки онлайн. Тази смяна може да послужи като тласък за онлайн търговците да премислят методите за заплащане, които оферират на своите клиенти, е извод в допитването. Според него 62 % от потребителите биха се отказали от покупка, в случай че се сблъскат с затруднения при заплащането на стоката. Процентът за България е 55.

От платформата " Пейсейф " разясняват още, че предлагането на по-широка гама от варианти за заплащане е жизненоважно както за огромните, по този начин и за дребните онлайн търговци. Въпреки продължаващата известност на обичайните способи на заплащане при празнично извършване на покупки като дебитни карти (67 процента) и кредитни карти (50 процента), резултатите сочат смяна и по-голям интерес към различните способи на заплащане.

Според данните 48 % от потребителите биха предпочели цифровите си портфейли, когато пазарят онлайн по време на празничния сезон, 41 % постоянно употребяват банкови преводи, а 25 % се доверяват на онлайн решенията за заплащане в брой, известни също като eCash.

" Наблюдаваме по-голяма конкуренция сред търговците за крайни клиенти. Тези, които оферират доста и разнородни способи за заплащане и безпроблемно преживяване на потребителите, вършат усещане. Именно те ще привлекат нови клиенти и ще усилят продажбите си ", разяснява Роб Гато, основен шеф по приходите в " Пейсейф ", представен в известието.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР