Според проучване от 2021 г., публикувано в списание Green Chemistry,

...
Според проучване от 2021 г., публикувано в списание Green Chemistry,
Коментари Харесай

Пластмасата може да се окаже с аромат на ванилия

Според изследване от 2021 година, оповестено в списание Green Chemistry, откривателите са измислили по какъв начин да трансформират пластмасовите бутилки в мирис на ванилия благодарение на генетично модифицирани бактерии. Авторите на проучването изясняват, че търсенето на ванилин „ нараства бързо “, като се има поради, че се намира в огромно многообразие от хранителни, козметични, фармацевтични, почистващи и хербицидни артикули. Но не очаквайте скоро да ядете сладолед с усет на пластмасова бутилка: това проучване единствено сподели, че това превръщане е допустимо - не и дали е безвредно за консумация от индивида.

Около половината от тялото ви са бактерии

Експертите пресмятат, че човешкото тяло се състои от 39 трилиона бактерии и 30 трилиона човешки кафези – почти съответствие 1:1,3. В предишното откривателите смятаха, че сме доста повече бактерии, в сравнение с хора, със съответствие 10:1
Пластмасовата ти бутилка може да те разболее
Пластмасата намира необятно приложение в направата на опаковки, кутии, принадлежности за еднократна приложимост, бутилки. Напитките в пластмасови...
Прочети повече
Смъртоносните секрети за хубост от предишното

Мъжете са по-склонни да са далтонисти от дамите

Гените, виновни за най-често срещания вид цветна слепота, се намират в Х хромозомата, изяснява Националният очен институт. Дори в случай че дамите имат гените на една от двете си Х хромозоми, вярно работещ ген на другата компенсира тази загуба. Ако мъжете наследят гена на единствената си Х хромозома, те ще станат далтонисти.

Нямаме визия по какъв начин наподобява по-голямата част от Вселената

Около 96 % от Вселената е формирана от тъмна материя и тъмна сила, които са неоткриваеми за хората, оповестява Space.com. Учените считат, че това е по този начин, тъй като частиците, които построяват тези субстанции, не взаимодействат с елементарна материя или светлина.

Пирамидите в Египет НЕ са най-великите пирамиди на земята

Прилепите не се разболяват от множеството вируси
Биолози откриха ядящи пластмаса универсални бактерии
Биолози от Техническия университет Чалмърс (Швеция) са разкрили бактерии, които могат да разлагат пластмасата на сушата и под водата,&nb...
Прочети повече
И да, това включва и коронавирусите. Прилепите, несъмнено, могат да се заразяват и популяризират вируси, само че съгласно проучвания, финансирани от Европейската комисия, те също имат доста гени, виновни за антивирусната интензивност, като ги защищават от заплаха. Едно изключение от това е бясът, макар че съгласно Томас Кеплер, доктор, професор по микробиология в Бостънския университет, до момента в който прилепите от време на време се разболяват от бяс, това рядко ги убива.

Бирата е два пъти по-газирана от шампанското

Докато една чаша шампанско създава към един милион мехурчета, половин пинта бира основава към два милиона мехурчета, съгласно изследване от 2021 година, оповестено в списание ACS Omega. Така че за какво това има значение? Повече мехурчета водят до по-интензивен усет. Разбира се, това не значи, че бирата и шампанското са по някакъв метод сравними между тях по усет - те просто са били напитките, които откривателите са избрали да сравнят с резултатите си за подтекст.

Хората са способни да създават отрова

Вярвате или не, до момента в който хората сега не създават отрова, механически бихме могли. Всъщност всички влечуги и бозайници имат тази дарба, съгласно публикация, оповестена в списанието Proceedings of the National Academy of Sciences. По принцип имаме всички принадлежности, от които се нуждаем, и еволюцията зависи да ни докара до там.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР