Според проучване на USA Today и Съфолкския университет, почти две

...
Според проучване на USA Today и Съфолкския университет, почти две
Коментари Харесай

Предсказуеми последици от непредсказуемите избори за Конгреса на САЩ

Според изследване на USA Today и Съфолкския университет, съвсем две трети от републиканците са загрижени, че резултатите от тези междинни избори за Конгреса може да бъдат фалшифицирани.

В публикацията „ Изборът на най-лошия президент на Съединени американски щати “ от 3 ноември 2020 година, както се оказа, с висока степен на сигурност прогнозирахме хода и последствията от избора на американския президент за света и за Русия, по-специално.

Продължавайки тази логичност на развиването на политическите процеси в Съединените щати, към този момент е допустимо да се плануват следствията от междинните избори за Конгреса, които ще се проведат на 8 ноември 2022 година, и преди всичко се интересуваме от следствията в подтекста на СВО, провеждани от Русия на територията на Украйна.

Първо, би трябвало да се означи, че президентът Джо Байдън в действителност завоюва купата " най-лошият президент " на Америка: рейтингът му на утвърждение падна до 36% и в този момент се съпоставя с този Джими Картър, който имаше енергийната рецесия от 70-те години на предишния век. Вече съвсем година рейтингът на утвърждение на Байдън не се е повишил над този от президентството на Доналд Тръмп, който демократичните медии нарекоха най-лошия президент на Съединени американски щати. Разбира се, това има голямо въздействие върху актуалните избори за Конгрес.

Около седмица преди изборите Realclearpolitics предвижда, че Републиканската партия ще има очевидно болшинство в Камарата на представителите, само че те имат единствено доста малко преимущество в Сената. Според изследванията на Rasmussen Reports на идните избори 49% от евентуалните гласоподаватели в Съединени американски щати биха дали своят вот за претендента на Републиканската партия, а 42% биха дали своят вот за представител на Демократическата партия.

Дори изданието Politico, което е рупор на Демократическата партия, в своите прогнози дава на републиканците болшинство в Камарата на представителите, а в Сената съгласно тях битката е наедно. В същото време ръководителят на Камарата на представителите и водач на болшинството от Демократическата партия Нанси Пелоси твърди, че партията ще резервира болшинството си на изборите. На въпрос дали републиканецът Кевин Маккарти може да стане новият представител на Камарата на представителите, тя отговори следното: „ Ние ще спечелим тези избори, тъй че даже не позволявам сходна мисъл “.

Още през лятото изглеждаше, че на фона на растящата инфлация демократите съумяха да трансформират главния дневен ред като вкараха битката за правото на аборт след проверката на сегашната обстановка от Върховния съд на Съединени американски щати, който делегира правото да се взема решение този въпрос на държавно равнище. Същото това списание Politico обаче означи, че покачването на поддръжката за демократите се е случило ненавреме, много преди да е било належащо и в този момент и измежду дамите, републиканците са получили повече утвърждение в последните дни на октомври.

През цялото това време демократите не съумяха да се пренасочат и упорстваха за една и съща стратегия за права на аборт, възбрана за носене на оръжие и свободни граници за мигрантите. Всичко това обаче беше без значение освен за републиканците, само че и за гласоподавателите, които не се разпознават с никоя от партиите.

Ефектът на „ ехото на камерата “, когато демократичните медии популяризираха единствено този дневен ред, от който се нуждаят Демократическата партия, играе като минус в предизборната акция. Както се споделя, „ хладилникът въпреки всичко победи тв приемника “, действителният спад в стандарта на живот беше усетен от множеството американци.

Последното изследване на много демократичния канал NBC News демонстрира, че 71% от американците считат, че страната им се движи в неверна посока. По главните стопански въпроси гласоподавателите имат вяра повече на републиканците, в сравнение с демократите, сочи изследването на ABC News и Ipsos, направено по-малко от три седмици преди изборите. Според Politico/Morning Consult стопанската система и инфлацията са главните терзания на гласоподавателите.

Преди няколко години би било мъчно да се повярва, само че в този момент, гледайки витрините на магазините за хранителни артикули в Русия, жителите на Съединени американски щати, сравнявайки положението на нещата, означават не толкоз евтиността на продуктите, а по-скоро голямата гама на стоките и пълнотата на рафтовете на съветските магазини. Американците към момента изпитват дефицит в снабдяването заради невъзстановеността на веригите за доставки, прекратени вследствие на пандемията.

На този декор Байдън, който споделя, че инфлацията не е главното нещо, „ нашата стопанска система е пъклен мощна “, до момента в който яде фунийка сладолед, наподобява оттатък действителността за междинния американец.

Въпросът за слабата стопанска система и растящите равнища на престъпност са горещите проблеми, които разрешиха рейтингите на утвърждението на републиканския претендент да скокнат до стохастичната неточност с този на настоящия губернатор на " постоянно демократичния " щат Ню Йорк Кати Хочул. Тя беше сюрпризирана, че гласоподавателят се тормози от 30% нарастване на престъпността, защото обърна повече внимание на обстоятелството, че противникът й, републиканецът Лий Зелдин, се застъпва за възбрана на абортите и поддържа Тръмп.

Подобна обстановка се случва и в щата Вашингтон, където демократите постоянно са били отпред, а в този момент незабавно наливат нови милиони долари в реклама на сенатор Пати Мъри, защото новодошлият в политиката републиканец Тифани Смайли внезапно я настигна в социологически изследвания, заигравайки се с проблемите на качеството на живот, престъпността и инфлацията.

Изглежда, че общият декор явно не е в интерес на Демократическата партия и тя няма решения за бързо поправяне на обстановката. Всичко, което остава, е да се сплашат гласоподавателите: „ Републиканците ясно дадоха да се разбере, че в случай че получат надзор над Конгреса, те ще затворят държавното управление, ще откажат да заплащат сметките ни и това ще бъде първият път в нашата история, че Америка няма да извърши отговорностите си, “ - сподели тези дни Байдън.

Politico написа, че в случай че Демократическата партия загуби, то има доста аргументи за това. Въпреки това, както беше маркирано в предходни материали, настоящето управление на Демократическата партия в политическите си маневри надценява своите благоприятни условия още веднъж и още веднъж. Вече загатнах известието за изборната победа на Пелоси.

Освен това някогашният ръководител на Националния комитет на Демократическата партия Хауърд Дийн сподели: „ Ще направя тази прогноза тъкмо в този момент. Ще вземем две до три места в Сената и ще вземем Камарата на представителите. Ще вземем места в Камарата на представителите и няма да я загубим.

Това е, което оставя в актуалните избори фактора на неустановеност. В никакъв случай няма нулев късмет Демократическата партия, употребявайки опита от изборите през 2020 година, да се опита да манипулира резултатите във значими изборни секции.

Според изследване на USA Today/University Suffolk съвсем две трети от републиканците са загрижени, че резултатите от тези междинни избори за Конгреса може да бъдат фалшифицирани. Досега повече от 20 милиона американци към този момент са дали своят вот предварително на тези избори, а 12,5 милиона са го създали по пощата. Нека ви припомня, че точно гласуването по пощата разреши на Демократическата партия да промени първичните резултати от президентските избори през 2020 година

Към 21 октомври 2022 година 240 000 бюлетини за предварително гласоподаване са били изпратени в Пенсилвания без поискване от гласоподавателя и в този момент тези бюлетини не би трябвало да се броят, в случай че жителят не показа документ за идентичност.

Въпреки че републиканците свършиха страхотна работа по подготовката за тези избори, в тези щати, където локалните законодателни органи бяха в ръцете на Демократическата партия, обстановката не се е трансформирала по никакъв метод, всичко значително се дефинира от управлението на изборните комисии.

Масло в огъня налива и някогашният претендент за президент на Съединени американски щати Хилари Клинтън: „ Знам, че всички сме фокусирани върху междинните избори през 2022 година и те са извънредно значими, само че ние също би трябвало да гледаме напред, тъй като, знаете, нашите съперници, сигурно го вършат. " „ Десните екстремисти към този момент имат проект безусловно да откраднат идващите президентски избори и те не крият от това “, сподели Клинтън.

Малко евентуално е управлението на Демократическата партия да е готово да се съобщи на милостта на републиканското болшинство, партията, която Байдън съумя да назова полуфашистка. В последна сметка, в случай че републиканците получат тъкмо това болшинство, те ще оглавят парламентарни комисии и ще могат да стартират да проверяват активността на своите политически съперници.

Те имат доста аргументи за това, защото Демократическата партия се трансформира в създател на редица рецесии в Съединени американски щати и това може да постави завършек на цели политически династии. Най-важното е, че има всички учредения да се стартира следствие на „ търговията с въздействие “ на Хънтър Байдън и на неговия татко и приемането на средства от китайците, свързани с ККП.

Републиканците въобще не се нуждаят от бърз импийчмънт на Байдън, те монотонно ще завъртят този проблем до времето преди изборите през 2024 година, с цел да смъкват рейтинга на Байдън „ под нулата “ и на този декор да докарат своя претендент за президент. След това ще можете да очаквате действителни наказателни каузи по обстоятелства на корупция във висшите ешелони на властта в Съединени американски щати.

Принципността на момента демонстрира изследване на NBC News, съгласно което 80% от демократите и републиканците считат, че политическата съпротива е опасност и в случай че не бъде спряна, ще унищожи Съединени американски щати. Две трети от гласоподавателите на Демократическата и Републиканската партия споделят, че към момента биха подкрепили претендента на своята партия, даже в случай че този човек има честен минус, който е в несъгласие с техните лични полезности.

За нас главното е по какъв начин тези избори ще се отразят на поддръжката, която Съединени американски щати оказват на Украйна в сегашния спор. На първо място, би трябвало да се разбере, че Демократическата партия възнамерява да одобри законопроект за огромна поддръжка за Украйна след изборите, когато републиканските спекулации по тази тематика няма да имат електорален резултат. Подкрепата за Украйна измежду американците в действителност пада, процентът на обезпокоените от нейното проваляне спадна от 55% през май до 38% през септември.

Говорейки на Кримската платформа в Хърватия, Пелоси повтори обещанието си, че Съединени американски щати ще финансират военните и филантропичните потребности на Украйна „ до момента в който бъде извоювана победа “. Пелоси не се срами да приказва за към този момент поетите 60 милиарда $ и даже да дава обещание „ доста повече “.

Твърде оптимистични са упованията, че с идването на републиканското болшинство в Конгреса поддръжката за Украйна ще намалее фрапантно. Републиканската партия обичайно се свързва с " военното лоби " доста повече от Демократическата партия. След като водачът на малцинството в Камарата на представителите Кевин Маккарти допусна, че републиканците могат да понижат финансирането за Украйна през идната година, в случай че получат болшинство, зад кулисите на партийна конференция, той увери тълпата, че не възнамерява да отдръпна помощта за Украйна, а просто прикани за засилен контрол от всевъзможни федерални разноски, споделиха източниците на CNN. Тоест, той предложи да се увери, че парите ще отидат в „ верните ръце “, казано с елементарни думи.

Най-важният епизод от предизборната конкуренция, в подтекста на поддръжката на Съединени американски щати за Украйна, беше писмото от 30 представители на " прогресивното крило " на демократите с предложение до администрацията на Белия дом да стартира договаряния с Русия, което беше оповестено на 24 октомври.

Факт е, че на 14 октомври представителят на „ прогресивното крило “ на Демократическата партия Александрия Окасио-Кортес по време на среща с гласоподаватели се натъкна на протестиращи, които я упрекнаха, че поддържа войната, защото тя гласоподава за финансиране на военните доставки за Украйна.

На 18 октомври някогашният президент на Съединени американски щати Барак Обама сподели: „ Трябва да кажем на Украйна почтено какво можем и какво не можем да създадем. Съединени американски щати, НАТО и останалите би трябвало независимо да дефинират линиите, базирайки се на плановете, че спорът сред Русия и Украйна може да докара до ескалация сред Русия, Съединени американски щати и НАТО. “ Може да се допусна, че по-късно се е родила концепцията за горното писмо.

Трябва да се означи, че „ прогресивното крило “ на Демократическата партия беше замислено като електорален план, който трябваше да притегли младите леви възгледи с пацифистки пристрастия. „ Прогресивното крило “ трябваше да наподобява в очите на гласоподавателите като опция на нормалното определяне на Демократическата партия. В началото на 2022 година представителите на „ прогресивното крило “ в действителност бяха скептични по отношение на финансирането на военна поддръжка за Украйна, само че по-късно партийната дисциплинираност взе връх.

След като нападнаха " прогресивното крило " от представители и на двете партии, те се пробваха да оправдаят писмото си, заявявайки, че не са срещу тактиката на Байдън за Украйна. По-късно обаче изцяло го отзоваха, като се скриха зад помощник, който сякаш по простъпка разгласява злощастното писмо.

„ Представете си да бъдете определен в Конгреса въз основа на обещания да оспорите „ истаблишмънта “ или нещо сходно, а по-късно да сте толкоз замръзнали от гнева на двупартийните вашингтонски членове на истаблишмънта, че не можете да издържите даже 24 часа, преди чинно да оттеглите единственото умерено противоречие, което можахте да озвучите “, написа американският публицист Глен Грийнуолд.

Във всеки случай политическите вероятности на водача на тази секта Прамила Джаяпал са подкопани, написа The Hill. Няколко дни по-късно, по време на среща с гласоподаватели, различен представител на " прогресивното крило " Илхан Омар трябваше да чуе обвинявания в поддръжка на войната и подпомагане на истеблишвънта на Демократическата партия.

Сега " прогресивното крило " е изгубило главния си идеологически смисъл. Наистина, волно или несъзнателно, Демократическата партия на процедура погреба цялостен различен план на своята партия в името на забележимото единение в Украйна. Това отваря огромния въпрос: „ Какъв различен фокусмогат да извъртят? “

Обобщавайки казаното нагоре, можем да посочим, че актуалните избори за Конгрес са от фундаментално значение за вътрешноелитарната битка в Съединените щати. Нивото на обективно разбиране на действителността от страна на управлението на Демократическата партия е мъчно преценимо и по тази причина на тези избори остава факторът на несигурността - до каква степен са подготвени да стигнат в постигането на задачите си.

Но с огромна степен на възможност може да се предвижда, че за нас обстановката с поддръжката на Съединени американски щати за Украйна след резултатите от изборите няма да се промени по никакъв метод даже в средносрочен проект. Как ще приключи този спор зависи единствено от нас самите.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР