Според проучване на Сова - Харис 60% от българите подкрепят

...
Според проучване на Сова - Харис 60% от българите подкрепят
Коментари Харесай

Тома Белев: Образователният ценз е чиста дискриминация

" Според изследване на Сова - Харис 60% от българите поддържат въвеждането на учебен ценз при гласоподаване.
Ако измежду четящите този пост има подкрепящи ще ги помоля да прочетат следните извадки ", екоактивистът Тома Белев и напомни следните значими юридически документи:
- Член 21 от Всеобща декларация за правата на индивида (1948)
1. Всеки човек има право да взе участие в ръководството на своята страна директно или посредством свободно определени представители.
2. Всеки човек има право на достъп, при равни условия, до публичните и държавни служби на своята страна.
3. Волята на народа би трябвало да бъде основата на властта на държавното управление. Тази воля би трябвало да се показва посредством периодически и действителни избори, при всеобщо, равно и скрито гласоподаване или посредством равностойна процедура, осигуряваща независимост на гласуването.
- Протокол № 1 към Конвенцията за отбрана правата на индивида и главните свободи Париж, 20.III.1952 г
ЧЛЕН 3 Право на свободни избори
Βисокодоговарящите страни се задължават да организират свободни избори през рационални шпации от време, с скрито гласоподаване, и при условия, осигуряващи свободното изложение на мнението на народа при избиране на законодателното тяло.
- Протокол № 12 към Конвенцията за отбрана правата на индивида и главните свободи Рим, 4.XI.2000 г
ЧЛЕН 1 Обща възбрана на дискриминирането
1. Упражняването на всяко право, планувано в закона, следва да бъде обезпечено без всякаква дискриминация, учредена на пол, раса, цвят на кожата, език, вяра, политически и други убеждения, народен или обществен генезис, принадлежност към национално малцинство, имущество, рождение или различен някакъв симптом.
2. Никой не може да бъде дискриминиран от който и да е орган на властта на каквото и да е съображение, в това число посочените в параграф 1.
 Тома Белев: Късно се загрижихте за Буджака Тома Белев: Късно се загрижихте за Буджака
Столичният общински консултант Тома Белев, разгласява в персоналния си профил във Фейсбук през днешния ден: " Гледам всякакви " медии " и някогашни политици доста...
- Харта на главните права на Европейския съюз 2016
член 39 2. Членовете на Европейския парламент се избират посредством всеобщо, директно, свободно и скрито гласоподаване.
Не знам на къде сме тръгнали като общество, само че не ми харесва в случай че ще отхвърляме съществени човешки права ", добави той.
 
Всичко за новата конституция може да следите
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР