Според проучване на общественото мнение във Франция, проведено от Клъстър17

...
Според проучване на общественото мнение във Франция, проведено от Клъстър17
Коментари Харесай

Допитване за в. Поан: Само 20% от французите вярват в победата на Украйна

Според изследване на публичното мнение във Франция, извършено от " Клъстър17 " по поръчка на в. " Поан ", едвам 20% от французите имат вяра в успеха на Украйна във войната с Русия, предава Българска телеграфна агенция.

39% от интервюираните показват, че желаят помощта за Украйна да бъде спряна или понижена.

20 на 100 от респондентите са за неотложно преустановяване на помощта за Киев, други 19% са за последователното й понижаване.

Едва 24% от интервюираните желаят увеличение на помощта, както упорстват украинските управляващи (14% са за съществено нарастване, 10% за незначително). Около една четвърт от интервюираните показват, че биха желали да се поддържа устойчиво равнище на финансова и материална поддръжка за Украйна.

Допитването също по този начин демонстрира, че французите към момента мощно желаят Украйна да завоюва - 53% от интервюираните са за това спрямо 13%, които желаят Русия да завоюва.

Но желанието им не е подкрепено от отпитимизъм - 34% от интервюираните имат вяра, че евентуално успеха ще бъде за съветската войска, до момента в който единствено 20% показват религия в успеха на армията на Володимир Зеленски.

Една трета от интервюираните считат, че нито една от страните няма да излезе победител от този спор (32%).

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР