Според проучване на Kantar* 7 от 10 българи, живеещи в

...
Според проучване на Kantar* 7 от 10 българи, живеещи в
Коментари Харесай

Теория и практика на Black Friday |

Според изследване на Kantar* 7 от 10 българи, живеещи в градски региони, тази година възнамеряват да купят нещо на Black Friday, като над 20% от интервюираните са планували бюджет за акцията над 500 лева Заедно с това данните демонстрират и желание към електронните магазини за акцията: 73,9% от евентуалните купувачи имат намерение да пазарят онлайн.

eMAG към този момент девета поредна година провеждат своята Black Friday акция в България и тя от дълго време има своите фенове, които я чакат и се приготвят за нея. В същото време взривът на електронната търговия през последната година и половина притегли и доста нови консуматори към този канал за извършване на покупки, които за първи път ще се включат в шопинг събитието. За тях и за всички, които желаят да схванат повече за eMAG Black Friday, онлайн ритейлърът дава отговор на най-често задаваните въпроси.

Ще има ли задоволително Black Friday предложения?

Тази година за платформата за електронна търговия са обезпечени предложения за над 1,5 милиона броя артикули на склад от най-разнообразни категории – смарт телефони и джаджи, тв приемници и HI-Fi аудио, дребни и огромни домашен уреди, ИТ и преносими компютри, артикули за персонална грижа и парфюми, автомобилни гуми и продукти за коли, артикули за дома, градината и занимание, играчки и артикули за бебета и деца, мода, спорт и други.

Вярно ли е, че продуктите с Black Friday цена са лимитирани бройки и се изчерпват бързо?

Да, броят на предлаганите артикули е авансово избран особено за акцията и може да не покрие цялото търсене от страна на купувачите. Миналата година да вземем за пример единствено за 35 секунди при започване на Black Friday на eMAG е свършила цялата наличност от предлаган преносим компютър, за 48 секунди се е изчерпал модел тв приемник, а за 5,33 минути – наличните бройки от пералня, включена в акцията. Затова eMAG поучават клиентите да прибавят в листата си с „ Любими “ на уеб страницата продуктите, към които демонстрират интерес, и да спестят скъпо време при поръчките си, като запазят авансово данните на своята карта и на пожеланото си място за доставка.

В какъв брой часа стартира акцията?

Традиционно, eMAG прави така наречен blackout (затъмнение) на уеб страницата си, преди да посрещне натоварения трафик от искащи да се снабдят със артикули на атрактивни цени. Сайтът става деен рано сутринта в деня на Black Friday – 19 ноември тази година, – а потребителите могат да схванат незабавно щом акцията стартира, като конфигурират мобилното приложение на eMAG и задействат известията.

Може ли в акцията да има еднакъв артикул с друга цена?

В Black Friday на eMAG вземат участие и доста от търговците на тяхната Marketplace платформа – допустимо е някои от тях да оферират артикул на цена, която е друга от тази на същия артикул, само че продаван от eMAG. Освен това Black Friday цените са настоящи, започвайки на 19.11.2021 година след началото на акцията до нейния край или до привършване на наличните количества. Това значи, че след привършване на наличността, избрана за акцията, продуктът ще бъде с друга от Black Friday цената му. Това не се отнася за Marketplace „ Продуктите изненада “, които ще си останат на същата цена за още 3 дни, въпреки и с друга иконка.

Има ли разлика дали поръчваме през приложението или през уеб страницата?

Не, няма разлика – всеки може да се включи в Black Friday на eMAG, както през мобилната апликация, по този начин и през уеб страницата на платформата. Тенденция е трафикът от мобилни устройства за акцията да нараства, като в границите на миналогодишното й издание той е бил 72,65% от общия трафик.

Кога ще бъдат доставени продуктите, поръчани на eMAG Black Friday?

От платформата са поели ангажимент до две седмици след акцията, 4 декември, всички клиенти към този момент да са получили своите поръчки. За задачата сдружението майка е нараснало с 600 души чиновниците в складовете и в зоната за обслужване, а в България е подсигурено потребителите да могат да изберат доставка до едно от над 3000 места за приемане в цялата страна (куриерски офиси, клоновете на Български пощи), да вземат поръчките си от един от шоурумите на компанията у нас или те да бъдат доставени с пощальон до адрес. Ден преди събитието eMAG отвори и нов шоурум – в пловдивския Mall Plovdiv.

*Националното представително изследване е извършено от Kantar Румъния по поръчка на eMAG измежду 1008 респонденти на възраст сред 18 и 55 години, живеещи в цялата страна, в интервала 19-31 октомври 2021 г.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР