Според проучване Кълъчдароглу ще победи още на първи турПретендентите за

...
Според проучване Кълъчдароглу ще победи още на първи турПретендентите за
Коментари Харесай

Кандидатът на опозицията изпреварва Ердоган

Според изследване Кълъчдароглу ще победи още на първи тур
Претендентите за президент на Турция са четирима

Лидерът на опозиционната турска Народнорепубликанска партия Кемал Кълъчдароглу, който е претендент за президент на обединената съпротива, ще завоюва още на първия тур на изборите на 14 май, сочат резултатите от анкета на организация Гезиджи, написа в. „ Джумхуриет “.

Според изследването Кълъчдароглу ще завоюва 53,4% от гласовете на първия тур като претендент на Националния алианс - коалиция на шест опозиционни политически сили.

Анкетата на Гезиджи - една от огромните социологически организации в страната, е осъществена на 1 и 2 април измежду 2864 души от 24 турски окръга (от общо 81).

В отговор на въпроса за кого от четиримата претенденти ще гласоподават, 53,4% от интервюираните показват Кълъчдароглу против 43,2%, подкрепящи сегашния президент Реджеп Ердоган. Другите двама претенденти - Мухарем Индже и Синан Оган, получават надлежно 2,1 и 1,3 %.

Ако въпреки всичко се стигне до втори тур, 55,2% биха дали своят вот за Кълъчдароглу, а 44,8% за Ердоган, демонстрира още изследването.

Кандидатът за президент би трябвало да получи повече от 50% от гласовете, с цел да завоюва на първия тур. В противоположен случай се насрочва балотаж сред двамата претенденти с най-голяма поддръжка. Претендентът, който победи на втория тур става президент на Турция за период от пет години.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР