Според прокурора, налице е обосновано предположение за това, че Живко

...
Според прокурора, налице е обосновано предположение за това, че Живко
Коментари Харесай

Задържаха мъж, нарушил забрана да доближава майка си


Според прокурора, налице е обосновано съмнение за това, че Живко К. е направил закононарушението, в което е упрекнат. Той е осъждан неведнъж и е търпял ефикасни санкции " отнемане от независимост ". Обвиняемият е осъждан и за упражнено принуждение против своята майка. 
Представителят на държавното обвиняване е безапелационен, че обвиненият може да извърши ново закононарушение, защото от държанието му може да бъде изработен извод за трайно построен незаконен уклон и привички.
Съдът одобри претекстовете на прокурора и задържа под стража Живко К.

Определението на Районен съд - Поморие може да бъде обжалвано пред Окръжен съд - Бургас. Припомняме, че Живко К. е обвинен и по друго досъдебно произвеждане - за това, че в интервала от 22.11.2017 година до 24.11.2017 година в гр. Поморие, при изискванията на продължавано закононарушение, не извършил Съдебна заповед за незабавна отбрана от 10.11.2017 година на Районен съд - Поморие, която го задължава да се въздържа от осъществяване от домашно принуждение по отношение на своята майка и го отстранява от съвместеното обитаване с потърпевшата на жилището им - закононарушение по член 296, алинея 1, вр.чл. 26, алинея 1 от Наказателен кодекс.

За горепосочения интервал от време, Живко К. нарушил заповедта на два пъти. При втория случай - нанесъл удар с пестник в региона на устата, нанесъл удар с бастуна й по главата и нанесъл три удара с бастуна й по нейното ляво бедро.

Припомняме, че Живко К. бе с избрана мярка " задържане под стража ", която бе наложена от Районен съд - Поморие по искане на прокуратурата. По-късно мярката за неотклонение " задържане под стража " бе променена в " подписка " от Окръжен съд - Бургас.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР