Според прогнозите през уикенда тайфунът Джонгдари се очаква да връхлети

...
Според прогнозите през уикенда тайфунът Джонгдари се очаква да връхлети
Коментари Харесай

Мощен тайфун удря Япония след смъртоносните наводнения и рекордните жеги

Според прогнозите през уикенда тайфунът Джонгдари се чака да връхлети основния остров на Япония, която към този момент беше изумена от смъртоносни наводнения и рекордни жеги, заяви през днешния ден метеорологичната работа на страната, представена от ДПА. Дванайсетият ураган за сезона евентуално ще намали ненапълно температурите в Япония, която изнемогва от мощните горещини, траяли съвсем две седмици. Вчера минимум трима души починаха от хипотетичен топлинен удар, заяви организация Киодо.

Метеорологичната работа предизвести за мощни дъждове и мощни пориви напразно в обширни региони на Япония, защото е евентуално тайфунът да се развихри в събота през нощта.

Към 19 ч. локално време центърът на бурята е бил на 230 км източно от островите Огасавара, придвижвайки се на североизток с 30 км/ч, с оптималната мощ напразно от 144 км/ч и обособени пориви напразно от 198 км/ч.

В началото на юли върху Западна Япония се изсипаха поройни дъждове, провокирали свлачища и наводнения, които лишиха живота на 224 души, а 13 души се водят изчезнали.

Последвалата гореща вълна затрудни възстановителните работи в доста от засегнатите от стихията региони. Около 4000 души в 10 префектури останаха в лагери за краткотрайно настаняване.

Близо 100 души починаха от топлинен удар през този месец, откакто температурата в някои региони доближи над 40 градуса по Целзий, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР