Според прогнозите на математици новият вариант на коронавируса – „Омикрон“

...
Според прогнозите на математици новият вариант на коронавируса – „Омикрон“
Коментари Харесай

Прогнози: Омикрон у нас по празниците, очаква ни пета COVI...

Според прогнозите на математици новият вид на ковид – „ Омикрон “ ще влезе у нас по време на идните празниците. През февруари ни чака нова - пета вълна.

„ Омикрон “ ще пристигна дружно с прибиращите се студенти и работещи от Англия, Дания, Германия и Белгия, съгласно математици.

Покачването на случаите и пикът на идната пета вълна може би ще са в края на януари и началото на февруари.



„ Следващият спад е обезпечен, той идва май месец, това е летният сезонен резултат се споделя, характерен и за гриповете, само че и гриповете не изчезват през лятото, както всички си мислят, броят им понижава 20-30 пъти и те не са изчезнали, и коронавирусът и той не изчезва “, съобщи математикът проф. Огнян Кунчев.

Вирусолози предизвестяват, че даже „ Омикрон “ да протича по-леко при някои хора, не трябва да ни успокоява.



„ Само за образец, в Южна Африка данните бяха за боледуващи главно младежи, 20-30-годишни, в това време междинната възраст на популацията в тази страна е под 28 години, само че не е такова във Англия, не е такова и в България “, съобщи проф. Радостина Александрова.

Според математическите калкулации „ Омикрон “ ще се популяризира най-интензивно в огромните градове, написа bTV.



„ София-град и София област. Трябва да се гледат другите огромни градове, това са Варна и Пловдив, упованията са да удари Варна малко по-силно от Пловдив, а пък най-слаба активност се чака по Ямбол, Смолян и Разград, Кърджали, Кюстендил “, добави проф. Николай Витанов.

Първоначалните разбори демонстрират, че смяна в картината на епидемията ще провокира и връщането на учениците в клас.
Свързани вести Първи смъртен случай от Омикрон във Англия Проф. Кантарджиев: Три дози РНК ваксина защищават от Омикрон Проф. Витанов разтресе с прогноза за Омикрон и Пловдив
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР