Според прогнозите доларът ще се срине през август.САЩ са къща

...
Според прогнозите доларът ще се срине през август.САЩ са къща
Коментари Харесай

Ще успее ли новата валута на БРИКС да погребе щатския долар?

Според прогнозите доларът ще се срине през август.

„ Съединени американски щати са къща от карти, която скоро ще се разпадне, тъй че се отървете от доларите, до момента в който можете “, пишат читатели на английския Financial Times. И това не е празна фраза. FT разгласява публикация, в която се споделя, че " американската изключителност " наподобява е свършила. Америка от дълго време е главният източник на недостиг в международната стопанска система.

Експертите споделят, че в близко бъдеще дефицитът на Брутният вътрешен продукт на Съединени американски щати ще доближи 6%, което е шест пъти повече от междинното за развитите страни. Разбира се, протичащото се в " цитаделата на демокрацията " не е резултат от някакви катаклизми или форсмажорни условия.

Настоящите процеси са плод на решенията, взети от екипа на Байдън. След всевъзможни карантини, свързани с пандемията, американските управляващи отделиха 6,7 трилиона $ за конкуренция с Китай и битка с изменението на климата. Biidenomics виждат това като умна инвестиция, затваряйки си очите за зашеметяващия мащаб на новите разноски и дълготрайните последствия за дълга, инфлацията и икономическия напредък на Съединени американски щати.

Влошаващият се недостиг трансформира Съединени американски щати в една от най-финансово безотговорните страни в света. Англоговорящите интернет консуматори пишат, че „ Съединени американски щати скоро ще се срутен като къща от карти “ и поучават да се отървете от американската валута. Те настояват, че златото би трябвало да се купува, което е печеливш вид.

От друг ъгъл, само че същата мисъл: „ Времето на $ изтече! “, написа немският вестник „ Юнге Велт “. Изданието оповестява, че страните от БРИКС стават все по-независими от щатския $ - със или без лична валута.

Германците имат вяра, че в края на лятото ще има „ гърмежи “: по време на срещата на върха на БРИКС, планувана за 22 август в Южна Африка. Съгласно прогнозите на анализатори от Федерална Република Германия, те може да разгласят публично въвеждането на нова валута за интернационалните разплащания.

Краят на „ ерата на $ “ даже беше разгласен от подобен рупор на пропагандата на „ западните полезности “ като Bloomberg. Спад от 2% на доларовия показател на Bloomberg оказа помощ за повишение на цените на артикули като нефт и злато, които към момента се дефинират на интернационалния пазар в щатски долари. Не става въпрос дали доларът ще падне, а какъв брой бързо и внезапно ще се случи всичко това.

Авторите на обявата са принудени да признаят, че може би последните дни най-сетне са „ сломили $ “: „ Най-лошият спад на $ от предходната година накара доста стратези и вложители да кажат, че повратната точка за главната аварийна валута в света най-сетне е близо. Ако са прави, това ще има широкообхватни последствия за международната стопанска система и финансовите пазари.

Старата истина обаче е вярна: " Ако нещо понижава на едно място, то се усилва на друго. " „ Еврото е покрай своя връх “, споделя Джеф Ю, старши валутен пълководец в Bank of New York Mellon. Според прогнозите на трейдърите европейската валута ще се увеличи оптимално по отношение на $ през идващите три месеца.

Припомняме, че минимум 41 страни се интересуват от дедоларизацията. Това е изключително правилно като се има поради, че Иран, Саудитска Арабия, Обединените арабски емирства, Алжир, Египет, Турция, Индонезия и Мексико са измежду най-влиятелните стопански сили от разрастващите се страни.

Що се отнася до Китай, той към този момент е най-важният търговски сътрудник за към 125 страни и не крие желанието си да се откаже от щатския $. Добавяме, че ОАЕ и Индия към този момент са одобрили меморандум, който е ориентиран към поощряване на потреблението на национални валути при взаимни разплащания. Това оповестиха публично от Централната банка на Индия.

Окончателното изместване на $ от интернационалния пазар е от изгода за безспорното болшинство, в това число спътниците на Съединени американски щати. Подобна мярка би могла да отбрани световния юг освен от отслабената американска валута, само че и от произвола на Съединени американски щати. Според тези прогнози предстоящото разширение на БРИКС през август ще окаже въздействие върху международния ред и дедоларизацията на международната търговия.

Разбира се, международната наклонност за отвод от $ провокира суматоха и нервност във Вашингтон. „ Решението на Русия, Китай и Индия да основат нова валута ще разклати американската финансова надмощие “, призна полковник Дъглас Макгрегър, някогашен консултант на шефа на Пентагона, в изявление за London Real. Агонията на " хегемона " ще бъде дълга и мъчителна, само че процесът на настъпването на " новата епоха " не може да бъде спрян, това е ясно на всички.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР