Според прогнозите близо 280 хил. души ще пътуват за празниците,

...
Според прогнозите близо 280 хил. души ще пътуват за празниците,
Коментари Харесай

Тапи по пътищата в първия празничен ден

Според прогнозите близо 280 хиляди души ще пътуват за празниците, от които 50 хиляди в чужбина.

Пътуващи алармираха за големи тапи. Особено тежко към 13 ч. беше на Автомагистрала „ Тракия” след Ихтиман, където колоната от коли пълзи, съобщи bTV.

Скоростта по част от ”Тракия” пада до 90 км/ч >>

Задръстено е и на Автомагистрала „ Хемус”, както и след нейния край. Такава беше обстановката на ГКПП„ Капитан Андреево”.

От Министерство на вътрешните работи приканват водачите да се движат със съобразена скорост и да внимават за отворилите се след зимата дупки.

Преди обяд ТИР опустоши две коли край Банско, почина 36-годишен мъж.
Пътят за Добринище е затворен.

От полицията оповестиха, че ще има засилен надзор. Ще се следи с изключение на за съблюдаване на рестриктивните мерки по пътя и за нападателни водачи, както и за ръководство след приложимост на алкохол и наркотични субстанции.

Повече коли на Пътна полиция ще дежурят през днешния ден от 10 до 18 часа в региона на Кресненското дефиле, където постоянно стават тежки произшествия с ранени и починали.

Повече чиновници ще работят през празничните дни и на Граничен контролно-пропусквателен пункт "Кулата ", от където минава главният трафик от туристи за Гърция. Очаква се Великденските празници над 25 000 наши сънародници да посрещнат в прилежащата страна. На пункта има засилени ограничения по отношение на избягалите пандизчии от Софийския централен затвор, само че това няма да се отрази на останалата част от потока туристи, увериха от Гранична полиция.

"Броят на чиновниците от страна на Гранична полиция надвишава броя на работните станции на Граничен контролно-пропусквателен пункт "Промахон ", които са 9, тъй че оптимално бързо обработваме и ревизираме пасажерите. Ще се ревизират колите според от оценката на риска, някои ще се ревизират по-задълбочено, само че няма да се отрази на пътуващи европейски жители, които в действителност няма потребност да бъдат проверявани по-задълбочено ", сподели Атанас Георгиев, шеф на граничен пункт "Кулата ", пред Българска национална телевизия.

От Гранична полиция припомнят родител, който пътува самичък с детето си, би трябвало да носи декларация за разрешението от страна на другия родител детето да пътува зад граница. За да става обработването на документите по-бързо е целесъобразно родителите да имат и ксерокопия на декларациите.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР