Според прочуване на Asurion миналата година американците са проверявали телефона

...
Според прочуване на Asurion миналата година американците са проверявали телефона
Коментари Харесай

Когато комуникацията премине границите на нормалното

Според прочуване на Asurion предходната година американците са проверявали телефона си приблизително 96 пъти дневно. Ако това ви наподобява като огромно число, то помислете за това какъв брой пъти самите вие сте ревизирали телефона си през днешния ден. Пандемията от COVID-19 може само да е нараснала броя на тези преглеждания. Като се има поради всичко това, напълно умерено можем да заключим, че това е табиет, от който няма да се отървем скоро.

Днес, повече от по всяко време било, ние разчитаме на технологиите за връзката ни с външния свят. Те получиха още по-голяма роля в поддържането на връзка с нашите сътрудници и клиенти. Въпреки това, безкрайните имейли, честите срещи в Zoom, продължителните диалози по телефона и всички други известия, които се появяват по екраните на мобилните ни устройства, могат да навредят на нашата работливост и да нарушат фокуса ни.

 „ Дигиталното претоварване е може би най-големият проблем на актуалното работно място “, пишат Лари Роузън и Александра Самюел в Harvard Business Review през 2015 година Тяхното умозаключение звучи още по-вярно през днешния ден. „ Ние пилеем време и сила за релативно незначителни действия и информация. Това ни държи заети, само че не и продуктивни “, пишат още те.

При прехода към работата от у дома доста компании се насочиха към разнообразни информационни платформи, които да разрешат на чиновниците им да поддържат връзка от разстояние. От началото на пандемията обаче минаха месеци и към този момент е време да помислим за това дали тази непрекъсната връзка не ни носи повече вреди, в сравнение с изгоди. Последните изследвания по тематиката сочат към такива изводи. Според тях тази свръх съгласуваност може да бъде нездравословна за продуктивността и мотивацията на хората.

Какво обаче можем да създадем, с цел да я ограничим? Зарязването на тези платформи не е решение. Вместо това, водачите би трябвало да положат целенасочени старания с цел да понижат въздействието на тези отрицателни резултати посредством построяването на положителна цифрова просвета. Ето по какъв начин аз и моят екип подходихме към тази цел:

Намалете броя на инспекциите

Ще го кажа по допустимо най-простия метод – няма по какъв начин да изградите просвета на доверие, в случай че не давате на екипа си независимост не деяние. Какво тъкмо значи това? На първо време, спрете да изпращате имейли до вашите чиновници в късните часове на деня и да желаете те да ви уведомяват за постигнатия прогрес по дадена задача на всеки час. Иначе казано, бъдете по умерени и тактични в потреблението на платформите за връзка.

Задайте ясни информационни политики

Тъй като към този момент персоналния и професионалния ни живот са на процедура неразделими, би трябвало да стартираме да прилагаме здравословни информационни политики, които да подсигуряват, че не сме „ онлайн “ 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата. Внимавайте да не се превърнете в микромениджър и създайте ясни упования за работната връзка. Ако чиновниците ви бързат да отговорят на всяко ваше известие, даже и в извънработно време, то вие сте основали неправилни упования. Както написа Ейми Бланксон за HBR, основаването на казус е от основно значение. С моите чиновници сме се разбрали, че през почивните дни всеки един от нас изтрива от мобилния си телефон приложението  за известия Slack. Ние също по този начин сме се договорили да не отговаряме на имейли в извънработно време. Това е предписание, което вкарах още преди актуалната рецесия, само че през днешния ден аз отстранявам особено внимание на неговото съблюдаване. Освен това, аз съм построил ясни граници за връзка с моят екип, като всички знаят кога могат да се свържат с мен и по кое време няма да ме открият.

Дръжте мобилните устройства надалеч от вашия взор

Проучване от 2017 година открива, че въпреки смарт телефоните да имат капацитета да подобрят доста живота ни, тяхното непрекъснато наличие в него ни въздейства зле на чисто психическо равнище. С други думи, когато телефоните ни са в нашето полезрение, те се отразяват отрицателно на продуктивността ни. За да се преборите с желанието да погледнете телефона си, от „ Ню Йорк таймс “ поучават да започнете да прибирате мобилните си устройства в шкафчета или да ги слагате на по-голямо разстояние от вас. По този метод ще подобрите концентрацията си и ще си спестите доста време и сила, които ви коства всяка нотификация, появила се на екрана на вашия телефон.

Дайте приоритет на психологичното здраве

В последна сметка методът, по който хората употребяват технологиите в свободното си време, не зависи от нас. Винаги обаче можем да намерим метод да насърчим потреблението на работните почивки за по-смислени и потребни действия. Аз постоянно упражнявам техники за поддържане на психологичното здраве, като медитация, надълбоко дишане и разходки на въздух.

Както към този момент споделих, ние няма скоро да можем да се отървем от навика си непрекъснато да държим телефоните си в ръка. Много от нас ги употребяват за пазаруването на разнообразни артикули, за поддържането на връзка с нашите близки и за бягство от монотонността на всекидневието в условия на пандемия. Нашата работа като водачи не е да се отървем от информационните платформи, а да създадем положителна цифрова просвета, която разрешава на хората да се откъснат от работата след края на работния ден.

Айтекин Танк , създател на JotForm за FastCompany.com

Редактор: Георги Георгиев / Мениджър Нюз

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР