Според президента приетият закон се е отдалечил от целите на

...
Според президента приетият закон се е отдалечил от целите на
Коментари Харесай

Енергийната комисия в НС отхвърли ветото на президента за тока на битовите потребители

Според президента признатият закон се е отдалечил от задачите на обществената страна, а неговото приемане не е съпроводено с пълнoценна oценка на въздействието, както и не са направени нужните модели и прогнози.

Заради ветото от ГЕРБ предложиха, подкрепени от Движение за права и свободи, в петък Народното събрание да се събере изключително, с цел да го гласоподава. От ПП-ДБ обаче не се съгласиха и оповестиха, че няма да дойдат в Народно събрание, тъй като е чисто популистки ход и избирателен в последния ден на акцията.

Двете обединения, които дружно поддържат държавното управление, си размениха остри реплики и обвинявания по тематиката за " Лукойл ", като от партията на Бойко Борисов упрекнаха, че отлагането на ветото за след изборите ще отсрочи и вноската на рафинерията от по 3 млн. дневно, както беше съгласно поправките. Парите, съгласно Бойко Борисов и Делян Добрев, са точно за заделяне в специфичния държавен фонд, от който след това да се приспаднат по 73 стотинки на литър гориво на бензиностанцията.

Парламентарната комисия по енергетика заседава и сега, точно с цел да разиска и измененията, свързани с " Лукойл ". По предложение на ръководителя на комисията Делян Добрев, като втора точка беше включено първо четене на смяна в Закона за акциза и акцизните данъчни хранилища.

Промяната е препоръчана от Добрев и от Йордан Цонев от Движение за права и свободи и планува да отпадне настоящето монополно състояние на " Лукойл " върху данъчните акцизни хранилища, в които се съхраняват горива.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР