Според президента на КНСБ Пламен Димитров най-бедните няма да могат

...
Според президента на КНСБ Пламен Димитров най-бедните няма да могат
Коментари Харесай

КНСБ: Най-бедните няма да изкарат зимата

Според президента на КНСБ Пламен Димитров най-бедните няма да могат да устоят зимата, а това са над 2 милиона души с приходи под прага на бедността, песнионери, безработни и хора с ниски приходи.

Мрачната статистика показана от президента на КНСБ Пламен Димитров беше в отговор на въпроса дали пълзящите нагоре цени не водят до ново обедняване на хората в страната.

В предаването " Лице в лице " по бТВ Димитров сподели още, че през лятото са алармирари държавното управление за идното нарастване на цените и послествията за хората с ниски приходи.

„ Само 1,4 милиона от българите могат да си разрешат това, кеото им е нужно, а са им нужни най-малко по 1200 лв. на човек ”, съобщи ръководителя на КНСБ. По думите му пенсиите и енергийните помощи би трябвало да бъдат увеличени най-малко с 10% от началото на 2019 година. Милион и 500 хиляди са единствено пенсионерите с пенсия, която ги слага под прага на бедността.

75% от семействата са под прага на беднотия и не могат да обезпечат облекла и храна за децата си.

Сериозна част от популацията не може де си отопли жилището през зимата.

Много огромна част от хората с приходи по 250 лева за член от фамилията дават по 25% от тази сума като разноски за жилището си.

Най-бедните няма да могат да устоят, а това са над 2 милиона души, българи, разяснява още Пламен Димитров.

Според президента на КНСБ Пламен Димитров единственият метод е растеж на приходите и незабавно подкрепяне на най-бедните.

" Скептичен съм към непазарни ограничения, трябват пазарни ограничения ", разяснява Димитров предлагането на Пламен Порожанов хлябът да бъде продаван без надценка.

Той е безапелационен, че таванът за пенсиите би трябвало да падне. Хората би трябвало да схванат, че щом са внасяли, имат право да получат, уточни президентът на КНСБ.

Димитров разяснява още, че мъчно комерсиалните вериги ще отговорят на апела за закрепени цени на стоките от първа нужда, каквото е предлагането на Красимир Каракачанов.

" Прагът на беднотия се дефинира тъкмо от тази кошница ", добавя той. " Можем да я мерим и да я гледаме по какъв начин пораства, само че би трябвало да е ясна методиката. Само да я мерим няма смисъл.

Не е нужно да се мери толкоз, тъй като е ясно какъв брой са небогати хората, би трябвало да им се помогне да не са небогати ", сподели в умозаключение Димитров.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР